2013-02-16 20:05:09
Φωτογραφία για ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ Πώς θα χορηγούνται τα φάρμακα στο μέλλον
Ευχάριστα είναι τα νέα για όλους όσοι φοβούνται τις ενέσεις αφού ανακαλύφθηκε ο τρόπος χορήγησης φαρμάκων χωρίς... βελόνες!

Πρόκειται για τους ερευνητές του "King’s College" στο Λονδίνο οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σκεύασμα με μικροβελόνες από αποξηραμένη ζάχαρη.

Μετά τους ερευνητές του MIT που ανακάλυψαν την ένεση που έχει βελόνα διαμέτρου όσης το κεντρί ενός κουνουπιού, πλέον έγινε εφικτή η χορήγηση ενέσιμων φαρμάκων χωρίς βελόνα.

Το σκεύασμα που μοιάζει με "κουμπί", προσκολλάται στο δέρμα του ασθενούς για τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας που βρίσκεται αποθηκευμένη στις μικροβελόνες του σε στερεά μορφή, χωρίς ο τελευταίος να νιώσει κανέναν πόνο λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους.

Αφού εισέλθουν οι μικροβελόνες στο δέρμα, διαλύονται εύκολα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για σάκχαρο και γίνεται η διάχυση του εμβολίου.

Κατά τη διάρκεια δημιουργίας της διάταξης, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι συγκεκριμένα δερματικά κύτταρα λειτουργούν ως σύστημα ασφαλείας που ειδοποιεί και δραστηριοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε να πραγματοποιείται πιο γρήγορα η υποδοχή του εμβολίου.


Με αυτή την ανακάλυψη αναμένεται να επιλυθούν πολλά προβλήματα διατήρησης και μεταφοράς των εμβολίων σε δύσβατες περιοχές του πλανήτη, μιας και είναι ευκολότερο να διατηρηθεί ζωντανό ένα εμβόλιο σε στερεά μορφή, παρά σε υγρή, ενώ δεν θα υπάρχει και ο κίνδυνος μόλυνσης αφού ο κάθε ασθενής θα λαμβάνει ένα τέτοιο αυτοκόλλητο.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Flashback σε ότι αγαπήσαμε !!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ