2013-02-16 23:34:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο στον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στα γραφεία του Συλλόγου μας την 15/2/2013, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τα παρακάτω γενικότερα και τοπικά προβλήματα που απασχολούν το εμπόριο και την πόλη.

«Προτάσεις στο Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. »

Κύριε Γενικέ ,

Η Ελληνική κοινωνία και ο Εμπορικός κόσμος βιώνουν μια τραγική κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης η οποία ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τις μνημονιακές συμφωνίες με λάθος δοσολογία και μέτρα.

Οι μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις - ξεκίνησαν τον αέναο κύκλο- μείωση του τζίρου της αγοράς με αποτέλεσμα την μείωση προσωπικού - τις απολύσεις - και τα Λουκέτα……..

Ακόμα και με τις στοιχειώδεις γνώσεις πρωτοετούς φοιτητή οικονομικών η προσέγγιση και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

Η αγορά είναι σε βαθιά ύφεση εξαιτίας των μέτρων. Εμείς καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις και παρεμβάσεις για την αναστροφή του κλίματος και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

• Ρευστότητα: Οι Τράπεζες έκλεισαν τις «στρόφιγγες δανεισμού» , ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους βιωσιμότητα και ρευστότητα αν και έχουν επιχορηγηθεί με γενναίες χρηματοδοτήσεις.

Ο ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, εφορία αποτελούν βραχνά για τις επιχειρήσεις, αναφέρουμε ότι πλέον του 55% των συναδέλφων δεν είναι ενήμεροι ασφαλιστικά, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πλέον του 50% δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα εξ αιτίας αυτής της πολιτικής.

Πρόταση : Κεφαλαιοποίηση όλων των χρεωστούμενων προς το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο, ενημερότητα όλων των επιχειρήσεων, καταβολή τρεχόντων υποχρεώσεων ή ασφαλίστρων και πολλές δόσεις για τα οφειλόμενα ανάλογα με τις δυνατότητες της επιχείρησης.

Δυνατότητα συμμετοχής όλων στα προγράμματα ΕΣΠΑ κ. ά. δημιουργία κινήτρων για νέες θέσεις εργασίας και προσλήψεις πρώτου βαθμού συγγένειας με ειδικό καθεστώς .

Εκκίνηση ΕΤΕΑΝ με χαμηλότοκα δάνεια, κεφάλαιο κίνησης αποπληρωμή κεφαλαιοποιημένων οφειλών, συμμετοχή στα προγράμματα ενίσχυση ρευστότητας.

Αν το ΕΤΕΑΝ παραμένει με τις παθογένειες του Τραπεζικού συστήματος δημιουργία νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μμεσαίων επιχειρήσεων.

• Φορολογικό: Με το φορολογικό που ψηφίστηκε θα κλείσουν το 50% των επιχειρήσεων τέλος του 2013.

Πρόταση: Διαβούλευση με τους φορείς ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.

Νέο φορολογικό Νομοσχέδιο έως το Φθινόπωρο του 2013, με προοπτική 5ετίας (16 περίπου Νόμοι ήρθαν προς ψήφιση τα τελευταία δύο χρόνια).

− Λειτουργία Αγοράς εγκατάσταση πολυκαταστημάτων mall κ.λ.π.:

Η εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων στην χώρα δεν έφερε ούτε μείωση της ανεργίας , ούτε μείωση τιμών , αντίθετα έκλεισε τις μικρές οικογενειακές Ελληνικές επιχειρήσεις , συρρίκνωσε τις τοπικές παραγωγές απεδόμισε κατακτήσεις χρόνων .

Πρόταση: Νέος Νόμος με μέτρα για την εγκατάσταση και λειτουργία των πολυκαταστημάτων (απόσταση απ΄τα κέντρα των πόλεων, τετραγωνικά μέτρα κ.ά).

− Καμία συζήτηση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Θα είμαστε απέναντί στους εμπνευστές της πρότασης, άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν. Συμφωνούμε με την δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά την 30/4/2012 στην Πάτρα ενώπιον των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης σε ερώτηση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας «καμία συζήτηση δεν το συζητάμε»…………..

• Παρεμπόριο, πολιτική βούληση για την πάταξή του.

• Τοπικά θέματα:

• Δικαίωμα στην πόλη για σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα οδικοί άξονες , σιδηρόδρομο και λειτουργία επέκταση προαστιακού Αχαιά- Πάτρα-Αίγιο.

• Λιμάνι : Απόδοση του θαλάσσιου μετώπου 3,5χλμ. στην πόλη, στο Δήμο για αξιοποίησή του, όπως υπεσχέθη η Κυβέρνηση (Παπανδρέου –Πάγκαλος-Βενιζέλος).

• Σχέδιο «Αθηνά»: Η πόλη έχει καταγράψει σημαντικούς αγώνες για το Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και την συνεχή αναβάθμισή τους , δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί η προστιθέμενη αξία όλων αυτών των χρόνων. Είμαστε αντίθετοι στην απομάκρυνση οιασδήποτε σχολής από την πόλη.

• Αχαϊκή Τράπεζα: Άπλετο φώς, Διαφάνεια, Διαυγείς Διαδικασίες, άμεση εκκαθάριση .

− Οι δανειολήπτες της Αχαϊκής Τράπεζας να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες

Τράπεζες.

− Μέτρα για τους μεριδιούχους, θύματα του αιφνίδιου κλεισίματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ