2013-02-17 04:09:03
Φωτογραφία για Vatan: Πρόωρη συνταξιοδότηση σε Τουρκάλες που γεννούν πολλά παιδιά
Για την καταπολέμηση της γήρανσης του πληθυσμού στην Τουρκία και την αύξηση του ποσοστού των γεννήσεων θα ληφθούν νέα μέτρα.

Προβλέπονται επτά στάδια για τις πολύτεκνες καθώς και η πρόωρη συνταξιοδότηση, η οποία συνταξιοδότηση θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των παιδιών. Όπως κρίθηκε, από τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης του πληθυσμού και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας – TÜİK, η Τουρκία δεν θα μπορέσει να γίνει μία χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων και για αυτό πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Φαρούκ Τσελίκ- Faruk Çelik, ακολουθώντας της οδηγίες του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, κάθε εργαζόμενη μητέρα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία παιδιά για να ενταχθεί σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ο Çelik είπε ότι θα αυξηθεί η απουσία των μητέρων από την εργασία σε 24 εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού, καθώς επιταχύνεται και η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και γίνονται μελέτες για σταδιακή πρόωρη συνταξιοδότηση που θα είναι ανάλογη με τη γέννηση των παιδιών.


«Αν δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη, το δικαίωμα των γυναικών μετά τη γέννα στη Γερμανία είναι 14 εβδομάδες απουσία από την εργασία, και στη Γαλλία είναι 32, στο Ηνωμένο Βασίλειο 52 και στην Τουρκία 16 εβδομάδες. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μία πολιτική αύξησης του ρυθμού των γεννήσεων στην Τουρκία».

Ο Τσελίκ τόνισε ότι πολιτική αυτή, είναι συνδεδεμένη με την ενότητα της οικογένειας, την ενίσχυση της απασχόλησης και την υγιή αύξηση του πληθυσμού.

Μέσα στα νέα μέτρα προβλέπεται η αύξηση του επιδόματος τέκνων, η δημιουργία δημόσιων- δωρεάν παιδικών σταθμών, σταδιακή πρόωρη συνταξιοδότηση ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και οι μητέρες με παιδιά θα έχουν το δικαίωμα της μερικής απασχόλησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ