2013-02-17 09:42:03
Φωτογραφία για Χάνουμε σχεδόν 10% του ΑΕΠ από τη διαφθορά
«Τρύπα» 20 δισ. ευρώ υπάρχει στο ελληνικό Δημόσιο από τη διαφθορά σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Brookings η οποία σε συνδυασμό με τα έσοδα που χάνονται εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το... κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό.

Όπως δηλώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής "και τα δύο μαζί χονδρικά κάνουν γύρω στα 30-32 δισ. άρα εάν 10 ολόκληρα χρόνια είχαμε μπορέσει να τα αποφύγουμε αυτά ή μέρος αυτών ενδεχομένως να μην είχαμε όλο αυτό το δημόσιο χρέος ή όλη αυτή την κρίση".

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, χάνονται ετησίως από την κρατική διαφθορά συνολικά 120 δισ. ευρώ. "Πρωταθλητής" είναι ο κλάδος της υγείας, όπου γίνεται και το μεγάλο φαγοπότι, και ακολουθούν οι εφορίες, η αστυνομία, οι πολεοδομίες, τα τελωνεία και η δικαιοσύνη.

"Υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά που μένει ατιμώρητη ακόμα και σε χώρες όπως η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη χώρα. Στην Ευρώπη είμαστε κάτω από τη μέση αλλά όχι η χειρότερη" δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων για την Ευρώπη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ FORMULA 1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ FORMULA 1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ