2013-02-17 22:31:03
Φωτογραφία για 20 εκατ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη - Από τις πιο προβληματικές χώρες η Ελλάδα
Περίπου 120 δις ευρώ στοιχίζει, σε ετήσια βάση, η διαφθορά στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε για την Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά και το Ξέπλυμα Χρήματος και παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα ο Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δωροδοκίες λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ετησίως, ενώ την πρώτη θέση στην κατάταξη των υποθέσεων διαφθοράς καταλαμβάνει ο κλάδος υγείας και ακολουθούν οι εφορίες, η αστυνομία, οι πολεοδομίες κλπ. Σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, το πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκή διάσταση και ενώ η Ελλάδα είναι από τις πλέον προβληματικές χώρες, δεν είναι ούτε η μόνη που μαστίζεται από το φαινόμενο ούτε η χειρότερη μεταξύ των κρατών μελών.

«Υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά που μένει ατιμώρητη ακόμα και σε χώρες όπως η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη χώρα. Στην Ευρώπη είμαστε κάτω από τη μέση αλλά όχι η χειρότερη» δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων για την Ευρώπη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ