2013-02-17 22:42:42
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν πιέζει για τους τρομοκράτες της Πάτρας
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Πιέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία επιχειρεί να ασκήσει με δηλώσεις ο Τούρκος Πρωθυπουργός για να εκδοθούν στην Τουρκία - ουσιαστικά χωρίς δικαστική αξιολόγηση- συλληφθέντες που κατηγορούνται από την Άγκυρα για  παράνομη δράση στη χώρα του. 

Αφορμή υπήρξε η σύλληψη στην Πάτρα 2 καταζητούμενων από την Τουρκία ως μελών του ΡΚΚ όπως και άλλων στις άλλες χώρες.

Το κλίμα της  πίεσης - που υποκρύπτει όμως ουσιαστικά περιφρόνηση προς την δικαιοσύνη -  αποτυπώνεται τόσο στις ίδιες τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ.  Ερντογάν, όσο και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το θέμα για τις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία οι τουρκικές εφημερίδες:  «Όσο οι τρομοκράτες αυτοί δεν παραδίδονται σε μας , τα βήματα αυτά που έχουν γίνει δεν έχουν κανένα νόημα για μας. Διότι εμείς επιθυμούμε να δούμε αποτέλεσμα , νοσταλγούμε αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ Ερντογάν κατά την   Βugun που παρουσιάζει το ρεπορτάζ με τον τίτλο « Τα μέλη του ΡΚΚ θα πρέπει να παραδοθούν».


Στο θέμα αναφέρεται η Star  με τον τίτλο «Στην Ελλάδα συνελήφθησαν 2 τρομοκράτες» και τονίζει ότι μετά τα ...σκληρά μηνύματα του κ.  Ερντογάν, συνελήφθησαν στην Ευρώπη ορισμένα μέλη του ΡΚΚ και  2 μέλη της οργάνωσης ΡΚΚ στην Πάτρα. Ο C.Z. συνελήφθη , ενώ έγινε γνωστό ότι είναι εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα, όταν πήγε στο Κέντρο Αλλοδαπών για να ζητήσει άσυλο. Η αστυνομία συνέλαβε και τον B.A. του οποίου εξετάζοντας τα στοιχεία του είδε ότι είναι μεταξύ των καταζητούμενων . Οι 2 που συνελήφθησαν έγινε γνωστό ότι θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία και μετά την έρευνα που θα γίνει θα αποφασιστεί αν εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.

 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye με τον τίτλο « Η Γερμανία η Γαλλία και η Ελλάδα θα πρέπει να παραδώσουν τους τρομοκράτες στην Τουρκία».

Η Yeni Safak έχει τίτλο «Συνέλαβε και ο γείτονας» , γράφει ότι μετά την Γερμανία έφθασε η είδηση σύλληψης και από την Ελλάδα , η οποία συνέλαβε 2 άτομα με την κατηγορία ότι είναι μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

.Εξάλλου  είδηση στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο Anadolu έχει τίτλο «Εμείς θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα».

  http://www.onalert.gr/stories/erdogan-piezei-gia-tous-tromokrates
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ