2013-02-20 17:19:08
Φωτογραφία για «Ο Μπαρτζώκας τον είπε μέθυσο!»
Έντονα ήταν τα παράπονα του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστου Σταυρόπουλου, προς την ΚΕΔ, με την κατάσταση να... ξεφεύγει για ακόμα μια φορά στην κλήρωση των διαιτητών.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αναφορά σε ένα διαιτητικό λάθος του Καρακατσούνη στη διάρκεια του αγώνα ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός. Στην συνέχεια η κουβέντα έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και τα όσα έγιναν πριν και στη διάρκεια του αγώνα.

Η ΚΕΔ αναγνώρισε το λάθος του Καρακατσούνη, κάλυψε όμως τον κομμισάριο Σάββα Λόρτο, για τον οποίο ο Χρήστος Σταυρόπουλος επέμεινε πως θα έπρεπε να πάρει θέση και να υποδείξει το σωστό στον διαιτητή.

«Λέτε για τις συμπεριφορές των διαιτητών και κομμισαρίων, αλλά δεν λέτε για την συμπεριφορά για παράδειγμα των προπονητών. Ο κ. Μπαρτζώκας αποκάλεσε μέθυσο και πιωμένο τον κομμισάριο κι αυτό είναι απράδεκτο, πόσο μάλλον για έναν επιστήμονα άνθρωπο με μεγάλη προσφορά», είπαν οι Συμεωνίδης και Κορομηλάς στον Χρήστο Σταυρόπουλο


Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για «εκφοβισμό των διαιτητών» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, με αφορμή τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ μετά τον αγώνα πρωταθλήματος. «Πώς επιτρέπουν οι διαιτητές στον πρόεδρο μιας ομάδας να μπαίνει στα αποδυτήρια;» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

«Δεν μπήκε στα αποδυτήρια, μπήκε στον προθάλαμο και οι διαιτητές έκαναν το καθήκον τους. Κατέγραψαν το γεγονός σε συμπληρωματική έκθεση και είναι πλέον θέμα του αθλητικού δικαστή να εκδικάσει την υπόθεση και να επιβάλει ποινές. Δεν είναι θέμα των διαιτητών αυτό το κομμάτι», ήταν η απάντηση της ΚΕΔ.

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Χάινς πριν από τον τελικό και αναρωτήθηκε «πού ηταν ο κομισάριος για να δει το περιστατικό;».

Η ΚΕΔ απάντησε πως ο κομισάριος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στο παρκέ, την ώρα που ξεκινάει η επίσημη προθέρμανση των δύο ομάδων κι όχι μία ώρα πριν από το τζάμπολ, όταν κάποιοι παίκτες αποσπασματικά κάνουν σουτ.

Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής διευκρίνισαν πως αν μια ομάδα θέλει την παρουσία του κομισάριου μία ώρα πριν, υποχρεούται να τον ενημερώσει κι αυτός με την σειρά του να βρίσκεται στο παρκέ για να καταγράψει και το ανεπίσημο «ζέσταμα» των ομάδων και παρότρυνε τους εκπροσώπους των δύο ομάδων να προβούν σ' αυτή την κίνηση, στα επόμενα παιχνίδια ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε ότιο διαιτητής Αναστόπουλος ειρωνεύτηκε τον ίδιο και την ομάδα του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

«Τι κάνετε όταν ένας διαιτητής ειρωνεύεται έναν σύλλογο;». «Πείτε μας, κάντε μας καταγγελία και θα το δούμε» ήταν η απάντηση της ΚΕΔ που διευκρίνισε πως δεν μπορεί να «δικάζει» με βάση τα δημοσιεύματα, αλλά με βάση συγκεκριμένες καταγγελίες.

«Ο διαιτητής Αναστόπουλος, μας είπε ειρωνικά να κάνουμε τα παράπονά μας στην Ευρωλίγκα», είπε οΧρήστος Σταυρόπουλος στην ΚΕΔ και υποστήριξε πως οι διαιτητές σφυρίζουν με άλλα κριτήρια στην Ευρώπη και μ' αλλα στις εγχώριες διοργανώσεις κάτι που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της επιτροπής.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ