2013-03-01 12:29:07
Φωτογραφία για 7 Μυστικά Για ένα υγιή γάμο!
Οι αριθμοί των διαζυγίων αυξάνονται και οι χωρισμοί έχουν γίνει πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο της εποχής. Η σχέση και ο γάμος είναι όπως το ταγκό, για να μπορέσεις να «χορέψεις» χρειάζονται δυο! Υπάρχει άραγε η μαγική συνταγή για μια υγιή σχέση και ένα υγιή γάμο; Δείτε πιο κάτω επτά μυστικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν ένα γάμο βιώσιμο πάντα με γνώμονα την αγάπη!

Η Επικοινωνία: Εάν η επικοινωνία «απουσιάζει» από το γάμο σας, πριν ακόμα το συνειδητοποιήσετε, η σχέση σας σιγά – σιγά θα φθαρεί! Ακόμα κι αν είστε απασχολημένοι με τη δουλειά σας, τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού ή τις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, αφιερώστε έστω και 15 λεπτά την ημέρα, ειδικά για το/τη σύζυγό σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το πολύτιμο χρόνο για να συζητήσετε για πράγματα τυχαία, τα οποία δεν αφορούν απαραίτητα τον εργασιακό χώρο ή κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Μιλήστε για στιγμές που μπορεί να συνέβησαν στα πρώτα σας ραντεβού! Θυμηθείτε τα ευτράπελα και «δώστε» στο γέλιο … μια θέση στην παρέα σας!


Αξιοπρέπεια και Σεβασμός: Μπορεί να παντρευτήκατε το/τη σύντροφό σας από αγάπη και από έρωτα και γιατί αυτός/η ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε κτήμα του/της ή είναι κτήμα σας. Είναι σημαντικό να μην κυριαρχήσει η ιδέα πως ένας από τους δύο κάνει κουμάντο στο σπίτι! Ο σεβασμός είναι το πιο βασικό στοιχείο! Μάθετε να σέβεστε τα συναισθήματα και τις αποφάσεις του/της, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε.

Μην φοβηθείτε να συμβιβαστείτε: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός είναι ένα σημάδι αδυναμίας και έτσι συχνά είναι απρόθυμοι να συμβιβαστούν. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο αριθμό των αποφάσεων που κάθε ζευγάρι οφείλει να πάρει κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σίγουρα θα έρθει η στιγμή που δεν θα συμφωνήσουν. Παρόλα αυτά οφείλουν να βρουν μια μέση λύση! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα ο ένας εκ των δύο να εγκαταλείπει τα πιστεύω του, ή πως κατά ανάγκην αυτά που πιστεύουν είναι τα σωστά. Βρείτε μια κοινή λύση που πάνω από όλα θα ευχαριστεί και τους δύο!

Διαφάνεια στα οικονομικά: Ακόμα και αν είναι ευρέως αποδεκτό πως το ζευγάρι έχει έναν κοινό λογαριασμό, υπάρχει μια μερίδα ατόμων που αποφασίζει να δημιουργήσει ξεχωριστούς! Ακόμα και σε αυτήν την απόφαση οφείλετε να ενημερώνετε το έτερον σας ήμισυ για τις οικονομικές συναλλαγές! Είτε πρόκειται για επένδυση ή δανεισμό χρημάτων σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας, είναι καλύτερο να ενημερώσετε το/τη σύντροφό σας! Άλλωστε οποιαδήποτε απόκρυψη πληροφοριών οδηγεί σιγά – σιγά σε απομάκρυνση του ζευγαριού ενώ σε περίπτωση που γίνει γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία, ο/η σύντροφός σας θα χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και θα οδηγηθείτε στη ρήξη των σχέσεων σας!

Έχετε καλή σχέση με τα πεθερικά: Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη! Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πεθερικά! Ακόμα και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα, πρέπει να μην τα αφήνετε να μπουν στη σχέση σας. Θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια να τα πηγαίνετε καλά με τους γονείς του/της συντρόφου σας! Μιλήστε τους ευγενικά κάθε φορά που τους συναντάτε και προσπαθήστε να σκέφτεστε πως με αυτό τον τρόπο κάνετε ευτυχισμένo το έτερον σας ήμισυ, με το οποίο αποφασίσατε να ζήσετε το υπόλοιπο της ζωής μαζί του. Θα μπορούσατε επίσης (όχι επί καθημερινής βάσεως) να κάνετε δείπνα όπου θα προσκαλείτε τα πεθερικά σας. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε στο/στη σύντροφό σας πως αποδέχεστε τους δικούς του.

Τελευταίο και πιο σημαντικό. Μην αφήσετε το πάθος να… σβήσει! Κάτι για το οποίο τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν λόγο είναι η ρουτίνα, η οποία σιγά- σιγά σβήνει το πάθος. Και όμως! Δεν ευθύνεται η ρουτίνα για αυτή την κατάσταση! Εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το πάθος και τον έρωτα να σβήσει! Δώστε ποιοτικό χρόνο στον/στη σύντροφό σας και δείξτε τού/τής πως είναι σημαντική! Μην διστάσετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα! Αφήστε στα παιδιά στους παππούδες ή σε ένα φιλικό σπίτι, το οποίο εμπιστεύεστε και βγείτε για φαγητό ή πηγαίνετε μια μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή!

Τέλος απλά σκεφτείτε: Τι θα γινόταν αν ένα πρωινό ξυπνήσετε και δίπλα σας δεν βρίσκεται ο άνθρωπος που αγαπάτε, που είναι ό, τι πιο σημαντικό στη ζωή σας;

http://offsite.com.cy/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ