2013-03-11 21:50:15
Φωτογραφία για «Εθνική συμμαχία» για τον συνεδριακό τουρισμό
Την ενθάρρυνση διοργανώσεων στην Ελλάδα από την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα προτείνει ο HAPCO

Την ανάγκη «εθνικής συμμαχίας» για την υλοποίηση στοχευμένου πλάνου δράσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού, επισήμανε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) σε συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στις 6 Μαρτίου. 

Ο HAPCO πρότεινε στο υπουργείο τη διοργάνωση τουλάχιστον μίας ενημερωτικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο του «Ambassadors Programme» με πρόσκληση προς τους Τακτικούς Καθηγητές Α' & Β' βαθμίδας, Προέδρους Επιστημονικών Εταιρειών και διακεκριμένους έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού για να ενθαρρύνουν διοργανώσεις στην Ελλάδα, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών (υπουργεία Τουρισμού, Υγείας, Παιδείας, ΕΟΦ, ΣΦΕΕ, κτλ).

Βασικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η σημαντική συρρίκνωση των ιατρικών κυρίως συνεδριακών διοργανώσεων, η οποία οφείλεται εν μέρει σε κάποιες παραμέτρους της Εγκυκλίου του ΕΟΦ και του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ
. Για τους περιορισμούς σχετικά με τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τη χρονική περίοδο στις τουριστικές περιοχές, ο HAPCO έχει συναντηθεί με τα Προεδρεία του ΕΟΦ και του ΣΦΕΕ, επισημαίνοντάς τους τα προβλήματα που προκλήθηκαν και προτείνοντας παράλληλα λύσεις (π.χ. διαγραφή των ανωτέρω περιορισμών, προσθήκη του μηνός Μαρτίου στις αιτήσεις εγκρίσεων, κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό σύντομα αναμένεται ενημέρωση έκδοσης νέας διορθωτικής Εγκυκλίου, στην οποία εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται σχετικές προτάσεις του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Συνεδρίων, αφού δίχως αυτό είναι αδύνατη κάθε προσπάθεια καταγραφής, επεξεργασίας και μελέτης της συνεδριακής δυναμικής της χώρας με βάση στατιστικά στοιχεία. Για μία ολοκληρωμένη αποτύπωση της κατάστασης απαραίτητη είναι η συνεργασία σε εθνικό επίπεδο μεταξύ Οργανωτών Συνεδρίων (PCOs), εμπλεκόμενων υπουργείων και αρμόδιων φορέων.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ