2013-03-12 00:05:04
Φωτογραφία για Διαθεσιμότητα το 2013 ή απόλυση το 2014 για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους
Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την τρόικα με αντικείμενο τα χρονοδιαγράμματα της διαθεσιμότητας και τα οργανογράμματα της μείωσης του προσωπικού.

Οι αποχωρήσεις των 25000 υπαλλήλων μέσα στο 2013 αποτελούν το βασικό μέλημα των εκπροσώπων της Τρόικας. Στις συναντήσεις που έχουν με υπηρεσιακούς παράγοντες επιμένουν ιδιαίτερα σε αυτό το νούμερο και απαιτούν πλάνο για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα ανά μήνα.

Δωδεκάμισι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να έχουν βγει σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Ιούνιο και όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πειστεί πως ο συγκεκριμένος στόχος πρόκειται να επιτευχθεί.

Έως το φθινόπωρο θα έχει φανεί καθαρότερα αν το πρόγραμμα διαθεσιμότητας εφαρμόζεται και αν χρειαστούν διαφορετικές λύσεις, όπως οι απολύσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε ολοκληρώνονται τυπικά τα προγράμματα Διαθεσιμότητας και Κινητικότητας.


Τότε στην περίπτωση που δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν μετακινηθεί σε μια άλλη θέση στον δημόσιο τομέα, είτε με δική τους ευθύνη, είτε επειδή δεν βρέθηκε κάποια θέση να καλύψουν, τότε θα μπαίνουν στην διαδικασία της απόλυσης.

Πάντως οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη διαβεβαιώνουν πως οι κενές θέσεις είναι περισσότερες από τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και ότι είναι εφικτό το σύνολο των 25000 «διαθεσίμων» να επιστρέψει στο δημόσιο.

Ωστόσο αναμένεται να προκύψουν προβλήματα σε μια σειρά από κατηγορίες που πλεονάζουν και οι υπάλληλοι των οποίων είναι περιορισμένης εκπαιδευτικής κατάρτισης, χωρίς ειδίκευση.

Οι ανάγκες του δημοσίου και το επίπεδο των υπαλλήλων του δημόσιου θα προκύψουν με λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ