2013-03-12 23:52:03
Φωτογραφία για ΚΚΕ: Προδιαγεγραμμένα τα νέα μέτρα
Νέα μέτρα σφαγιασμού «βλέπει» το ΚΚΕ και καλεί το λαό «να μην υποκύψει στην κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικα».

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, τα νέα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα από τα μνημόνια και τις επιλογές της Ε.Ε. και οι όποιες διαφωνίες αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό.

Ο Περισσός χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφο το δίλημμα «διαθεσιμότητα ή απόλυση», αφού, όπως αναφέρει, «η διαθεσιμότητα οδηγεί μετά από 12 μήνες σε απόλυση, αν δεν βρεθεί κενή θέση».

«Η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες δόσεις για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες κρύβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, αυταπασχολουμένων και φτωχών αγροτών δε μπορούν να πληρώσουν αυτές τις οφειλές, όσες δόσεις κι αν μπουν. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς κατάσχεσης μισθών και συντάξεων και διατηρεί το χαράτσι στα ακίνητα, είτε με τη σημερινή μορφή μέσω της ΔΕΗ είτε με άλλη μέσω της εφορίας», προσθέτει το ΚΚΕ.


Καταλογίζει τέλος ευθύνες για την «επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού» τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» που «αναπαράγουν την ίδια λογική, ότι με μία άλλη διαχείριση, με μία άλλη κυβέρνηση εντός των τειχών της Ε.Ε. και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ