2013-03-13 12:20:03
Φωτογραφία για Στην Ολλανδία για φθηνές σπουδές σπεύδουν πολλοί νέοι
Την Ολλανδία προτιμούν πολλοί έλληνες φοιτητές, καθώς ο μεγάλος αριθμός αγγλόφωνων προγραμμάτων σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος των διδάκτρων και τις δυνατότητες για υποτροφίες αποτελούν βασικά κίνητρα.

Μέχρι το 2006 οι έλληνες φοιτητές υπολογίζονταν στους 450. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ολλανδικής πρεσβείας, ξεπερνούν τους 1.600 (σχεδόν τριπλάσιοι), έχοντας γίνει η τρίτη μεγαλύτερη φοιτητική ομάδα μετά τους Γερμανούς και τους Κινέζους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Οι σχολές που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των νέων είναι τα Πολυτεχνεία και τα Οικονομικά Πανεπιστήμια, αλλά και οι σχολές Ανθρωπιστικών Σπουδών και Καλών Τεχνών.

Σε ό,τι αφορά το κόστος διαμονής, εξαρτάται από κάθε πόλη, με το Άμστερνταμ να παραμένει το πιο ακριβό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στέγαση, δεδομένου ότι η Ολλανδία είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες.

Σημαντική βοήθεια στους νεοεισαχθέντες προσφέρει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας, που εκτός από την ενημέρωση που παρέχει, διοργανώνει εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ο σύνδεσμος έχει υπολογίσει ότι τα χρήματα που χρειάζεται ένας φοιτητής είναι από 800 έως 1.100 ευρώ τον μήνα μαζί με το ενοίκιο.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ