2013-03-13 13:27:06
Φωτογραφία για Έτοιμος να ζητήσει ευρωπαϊκή παρέμβαση Κορυφής ο A. Σαμαράς...!!!
Της Μαρίνας Μάνη

Αποφασισμένος να θέσει το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στη Σύνοδο Κορυφής εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με τους εκπροσώπους των δανειστών στο ραντεβού που θα έχει απόψε μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στα τεχνικά κλιμάκια και στους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγματευση να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για μία κοινά αποδεκτή λύση. «Μία λύση που δεν θα μας φέρει σε ένα-δύο μήνες αντιμέτωπους με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ως προς τα έσοδα αλλά και με κοινωνική έκρηξη», όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του.

Από την πορεία των συζητήσεων εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα επέλθει συμφωνία απόψε. Εάν ωστόσο αυτή η προσπάθεια σκαλώσει στην αμετακίνητη θέση των Τόμσεν-Μαζούχ-Μορς τότε «τον λόγο θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες». 

Η προετοιμασία για μία τέτοια κίνηση έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο κ. Σαμαράς επικοινωνεί από αργά το βράδυ με κοινοτικούς αξιωματούχους, στους οποίους εκθέτει τα προβλήματα. Από το Μαξίμου δεν θέλησαν να αναφέρουν ονόματα (τουλάχιστον προς το παρόν), σημειώνουν όμως ότι αυτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έδωσαν το στίγμα των προθέσεών του.


Αδιαλλαξία

Κατά τους ίδιους, η εμμονή της κυβέρνησης στις λύσεις που πρότεινε σε όλα τα ακανθώδη θέματα– από το χαράτσι μέχρι τον αριθμό των δόσεων και το θέμα του Δημοσίου– οφείλεται και στην κοινή στάση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Φώτης Κουβέλης, μάλιστα, έκανε σαφές τόσο στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία του με τον πρωθυπουργό όσο και μέσω των δύο ανακοινώσεων που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, ότι δεν θα στηρίξει αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση μ΄αυτές τις λύσεις.

Επιπλέον, στο κυβερνητικό επιτελείο κυριαρχεί η άποψη ότι σε μία στιγμή που ο νότος κλυδωνίζεται από τις εξελίξεις στην Ιταλία και που όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι διαπιστώνουν τα βήματα που κάνει η χώρα, τις θυσίες των πολιτών, τη βαθιά ύφεση κλπ, «δεν είναι δυνατόν να παραβλέπονται τα τεράστια προβλήματα που θα προκαλέσει η αδιάλλακτη στάση των εκπροσώπων των τρόικας σε περαιτέρω υφεσιακές επιλογές».

Ειδικά για το αίτημα περί παράτασης του χαρατσιού, πάντως, στο Μαξίμου παραδέχονται ότι η καθυστέρηση στην φορολογική μεταρρύθμιση και στην παρουσίαση αξιόπιστου εισπρακτικού μηχανισμού «έδωσε άλλοθι», οπότε δεσμεύονται ότι τα κενά θα καλυφθούν «τάχιστα».

Ραντεβού στις Βρυξέλλες

Το νέο ραντεβού Σαμαρά-τρόικας ορίσθηκε για τις 7 μ.μ. της Τετάρτης. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αργά τη νύχτα για τις Βρυξέλλες, καθώς έχει προγραμματίσει συναντήσεις πριν ξεκινήσει (το απόγευμα) η Σύνοδος Κορυφής.

Εάν έχει υπάρξει συμφωνία, καλώς. Εάν όχι, «αυτές οι συναντήσεις θα είναι από τις πιο κρίσιμες της θητείας του» capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ