2013-03-13 14:40:10
Φωτογραφία για Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την έκρηξη οπλοβομβίδας
Ενας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, όταν σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», στα Λάβαρα Έβρου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο ένας πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου διακομίστηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου οι δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, ένας ταγματάρχης κι ένας επιλοχίας. Οι τρεις στρατιωτικοί ανήκαν στην 389η Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, στον Εβρο μεταβαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, προκειμένου να επιληφθεί και αυτός των ερευνών για τις συνθήκες του δυτυχήματος.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ