2013-03-19 10:52:03
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο μέλη σωστικών συνεργείων, έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στην τουριστική περιοχή Πετρόπολις, μια ορεινή ζώνη της Πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

"Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού", δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Σέρτζιο Καμπράλ, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κυβερνήτης απηύθυνε "έκκληση να φύγει ο κόσμος από τις επικίνδυνες ζώνες" και να προφυλαχθεί σε καταφύγια που εγκατέστησε ο δήμος, ενώ οι βροχοπτώσεις εντάθηκαν ακόμη περισσότερο χθες.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ επικοινώνησε με τον κυβερνήτη από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για την ενθρόνιση του νέου πάπα, για να του προσφέρει τη βοήθεια του ομοσπονδιακού κράτους. Ζήτησε να ληφθούν "τα πιο δραστικά μέτρα" για να βοηθηθούν τα θύματα.

Τον Ιανουάριο του 2011, περισσότεροι από 900 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην Πολιτεία του Ρίο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν προκαλέσει πλημμυρες και κατολισθήσεις.

Στην Πετρόπολις, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 68 χλμ. βορείως του Ρίο ντε Τζανέιρο και αποτελούσε τη θερινή κατοικία της πρώην αυτοκρατορικής αυλής, "η κατάσταση είναι αληθινά πολύ σοβαρή", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Γκλόμπο ο γραμματέας αρμόδιος για την ασφάλεια των πολιτών στην Πολιτεία του Ρίο, ο Σέρτζιο Σιμόες.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ