2013-03-20 07:33:09
Φωτογραφία για Αποκαταστάθηκε η ψύξη των αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα
Τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών υλικών, στους τρεις αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που... σταμάτησαν να λειτουργούν χτες, εξ αιτίας διακοπής της ηλεκτρικής ισχύος, λειτουργούν και πάλι, καθώς η βλάβη αποκαταστάθηκε, όπως έγινε γνωστό στο Τόκιο.

Τα συστήματα ψύξης σταμάτησαν να λειτουργούν στους αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, Fukushima Daiichi και όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Tokyo Electric Power Co που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού, η βλάβη αποκαταστάθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3, είχε σημειωθεί σοβαρή βλάβη και εκρήξεις με διαρροή ραδιενέργειας τον Μάρτιο του 2011, αμέσως μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι – γίγας που είχε πλήξει την Ιαπωνία.

Η αιτία της διακοπής ρεύματος, πιθανολογείται ότι έχει τις «ρίζες της » σε σοβαρή βλάβη του τηλεφωνικού κέντρου, και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι δεν υπήρξε άμεση απειλή από το περιστατικό, που όμως αύξησε τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τους κινδύνους από τα πυρηνικά εργοστάσια στην εξαιρετικά σεισμογενή Ιαπωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ