2013-03-25 15:31:02
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Εντός των επόμενων εβδομάδων η εισήγηση
Από την τελική συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο εξαρτάται η εισήγηση της Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στην κυπριακή βοήθεια, τόνισε η επικεφαλής του ταμείου, προσθέτοντας ότι η τελική εισήγηση θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ειδικότερα, η επίσημη δήλωση της κ. Λαγκάρντ έχει ως εξής:

«Η συμφωνία για την Κύπρο παρέχει ένα βατό και αξιόπιστο σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών προκλήσεων στη χώρα.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στις δυο μεγάλες προβληματικές τράπεζες και την προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες.

Αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος μέσω μιας ξεκάθαρης στρατηγικής που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν επιβαρύνει υπερβολικά τους Κύπριους φορολογούμενους. Η συμφωνία αποτελεί τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, που είναι και το κλειδί για τη στήριξη της ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι το σχέδιο παρέχει μια διατηρήσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα προβλήματα της Κύπρου και τη θέτει σε ένα μονοπάτι ανάκαμψης.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ και της ΕΕ που βρίσκονται στην Κύπρο θα ολοκληρώσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Με βάση αυτό και την τελική συμφωνία με την τρόικα στην Κύπρο, εκτιμώ ότι θα καταθέσω την πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για πιθανή οικονομική συμβολή εντός των επόμενων εβδομάδων".
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ