2013-03-26 12:00:20
Φωτογραφία για Η LADA Sport Lukoil επιστρέφει στη βάση για να προετοιμαστεί για το Μαρόκο
Μετά από ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα για τη LADA Sport Lukoil στα προκριματικά στη Monza, η ομάδα δεν συνεχίζει: Οι James Thompson και Alexey Dudukalo δεν θα πάρουν εκκίνηση στη Monza.

Τα δύο LADA Granta συγκρούστηκαν χθες κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων δοκιμών και μετά από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα είχαν πολύ σοβαρές ζημιές ώστε να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν στον εναρκτήριο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA.

Η μόνη λύση ήταν η επιστροφή στη βάση του Magny-Cours, στη Γαλλία, για την επισκευή των αυτοκινήτων και η προετοιμασία για τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος στο Μαρόκο, στις αρχές Απριλίου. Στις κατατακτήριες, ο James Thompson έδειξε τις δυνατότητες του ολοκαίνουριου Granta με την εξασφάλιση της όγδοης θέση στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα σήμερα και της πρώτης σειράς για την εκκίνηση του δεύτερου. Ωστόσο, η κακή τύχη δεν του αφήνει περιθώρια να επωφεληθεί από τα παραπάνω.


Ο επικεφαλής της ομάδας Victor Shapovalov σχολίασε: "Είναι πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ιδιαίτερα μετά από τον καλό χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά προέχει η ασφάλεια και δεν πρόκειται να ρισκάρουμε όταν πρόκειται για την επισκευή κατεστραμμένων αυτοκινήτων μας. Το είδος των επισκευών που απαιτούνται μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στη βάση μας στο Magny-Cours και αυτός είναι ο λόγος που πήραμε τη δύσκολη απόφαση να επιστρέψουμε εκεί από νωρίς. Τώρα, το κύριο καθήκον μας είναι να προετοιμαστούμε για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο Μαρόκο: μια εντελώς διαφορετική πρόκληση από ό,τι ζήσαμε στη Monza μέχρι στιγμής. Ωστόσο δεν φεύγουμε από την Ιταλία με εντελώς άδεια χέρια. Δείξαμε πολύ καλή ταχύτητα στη Monza, ιδιαίτερα στον γρήγορο πρώτο τομέα της πίστας, ο οποίος απαιτεί καλή τελική ταχύτητα και εξαιρετική απόδοση από τον κινητήρα. Ήμασταν σε θέση να αγωνιστούμε για την τέταρτη και πέμπτη θέση στο grid αλλά σταθήκαμε άτυχοι με ένα ατύχημα μεταξύ των δύο LADA. Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Τώρα απλά επικεντρώνομαστε στο να είναι τα πάντα έτοιμα για τον δεύτερο γύρο. Παρόλα αυτά πραγματικά εκτιμήσαμε τη θερμή υποδοχή που είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους ανταγωνιστές μας καλή τύχη στους σημερινούς αγώνες."

Ο γύρος του πρωταθλήματος στο Μαρόκο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6-7 Απριλίου στο σιρκουί δρόμου Moulay El Hassan στο Μαρακές.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ