2013-03-26 12:11:03
Φωτογραφία για Mario Stefano Pietrodarchi: «Φέρνω μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης»!
«Αυτό που επιθυμώ, είναι να φέρω στην Ελλάδα ένα θετικό μήνυμα μέσα από τη μουσική μου, ένα μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης», δηλώνει ο Mario Stefano Pietrodarchi, αναφερόμενος στην μουσικοχορευτική παράσταση «Cine y Tango», στην οποία ως γνωστόν εμφανίζεται ως σολίστ του bandoneon, το Σάββατο 6 Απριλίου (ώρα 21.00), στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας για την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του ενώπιον του πατρινού κοινού, ο διαπρεπής μουσικός σημείωσε:

«Για μένα η εμφάνισή μου για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό αποτελεί μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα σας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος»

Για να συμπληρώσει ο Mario Stefano Pietrodarhi:

«Όταν έλαβα την πρόσκληση από το Patras Tango Academia, μελετώντας τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια, την θεώρησα πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα, γιατί διαπίστωσα ότι δεν αγαπάνε και δεν χορεύουν μόνο την τάνγκο μουσική, αλλά είναι ανοιχτοί σε ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κοντά στην τάνγκο μουσική.»


Οι πατρινοί θεατές, θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον παγκοσμίου φήμης σολίστα του bandoneon και του accordion, υπό τη συνοδεία της Ορχήστρας Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φλωρεντίας, ενώ οι χορογραφίες, «υπογράφονται» από την Ειρήνη Φιλίππου.

Όσο για το μουσικό μενού της βραδιάς, ο διάσημος ιταλός καλλιτέχνης, σημειώνει:

«To πρόγραμμά μου, Cine y Tango, είναι αφιερωμένο στη μουσική πολύ γνωστών ιταλικών ταινιών και εξαιρετικών συνθετών όπως ο Ennio Morricone, ο Nino Rota, o Luis Bacalov κ.α. Σε ότι αφορά το κομμάτι του τάνγκο θα περιλαμβάνει μουσική του Astor Piazzolla, καθώς επίσης και μία σύνθεση ενός Ιταλού συνθέτη του Enrico Blatti. Είναι ένα έργο το οποίο το έχει συνθέσει για μένα και φυσικά αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει και πολύ χορό από το Patras Tango Academia»!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια της παράστασης, κοστίζουν 20 και 15 ευρώ, για τις αριθμημένες θέσεις του κάτω διαζώματος και 12 ευρώ (χωρίς αρίθμηση) για τον εξώστη.

Προπωλούνται από τα καταστήματα:

• «Musical» (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 127)

• «Discover (Πατρέως 30)

• «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο MARIO STEGANO PIETRODARCHI

O Mario Stefano Pietrodarchi γεννήθηκε το 1980 στην Atessa της Ιταλίας.

Από εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο accordion και στη συνέχεια στο bandoneon.

• Το 2007 αποφοίτησε με άριστα από το Conservatorio Musicale S.Cecilia της Ρώμης.

Έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής C.M.A (Senior) στην Γαλλία το 2001.

• Στις 25 Μαΐου 2009, εμφανίστηκε ως guest στο Κολοσσαίο της Ρώμης και συνόδευσε τον Andrea Bocelli την Angela Gheorghiu και τον Andrea Griminelli με την Συμφωνική Ορχήστρα Abruzzese σε μια βραδιά αφιερωμένη στα θύματα του σεισμού του Abruzzo.

• Το 2010 εμφανίστηκε στο πλευρό του Luis Bacalov και της Ορχήστρας Magna Grecia και την ίδια χρονιά συμμετείχε ως Σολίστας υπό την Διεύθυνση του Maestro Donato Renzetti με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Ιταλίας.

• Στις 25 Δεκεμβρίου 2010 και 2012 συμμετείχε ως σολίστας με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιταλίας σε συναυλία για την Ζωή και την Ειρήνη που διοργάνωσε η Ιταλική Κυβέρνηση στη Βηθλεέμ.

Την 1 Ιουνίου του 2011 μαζί με τον Erwin Schrott συμμετείχε σε συναυλία στο Arena της Βερόνας για τον εορτασμό της 150ης επετείου της Ιταλικής Ενοποίησης.

• Το 2012, εμφανίζεται μαζί με τους ερμηνευτές της Όπερας την υψίφωνο Anna Netrebko και τον Βαρύτονο Erwin Schrott σε περιοδεία στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου.

• Επίσης, τον Ιανουάριο του 2013 εμφανίστηκε μαζί με τον Jose Carreras και τον Erwin Schrott στο Victoria Hall της Γενεύης.

Συμμετείχε στο νέο DVD του Andrea Bocelli "Love in Portofino" που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2013.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστας σε πολλές χώρες του κόσμου και στο ενεργητικό του καταγράφονται οι σπουδαίες εμφανίσεις του με τις Εθνικές Συμφωνικές Ορχήστρες της Λευκορωσίας, της Αρμενίας κ.α.

Το Quintetto που θα συνοδεύσει τον σολίστα Mario Stefano Pietrodarchi αποτελείται από καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς της Ορχήστρας Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φλωρεντίας.

• Διοργάνωση εκδήλωσης: Patras Tango Academia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ονόματα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ονόματα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ