2013-03-26 16:31:03
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε λόγω ασθενείας του Κώστα Παπακώστα η δίκη για το Μαρί
Αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου, λόγω ασθενείας του πρώην Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, που εξετάζει την υπόθεση για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ΥΠΑΜ Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε ότι ο πελάτης του παρουσίασε υπέρταση και ο θεράπων ιατρός του συνέστησε ξεκούραση στο σπίτι και αποχή από κάθε είδους συναισθηματική φόρτιση. Ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου πιστοποιητικό ασθενείας από το American Heart Institute στη Λευκωσία που φέρει την υπογραφή του θεράποντα ιατρού του πελάτη του.

Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, ο πελάτης του ζήτησε από τον ίδιο να εκφράσει τη λύπη του προς το Δικαστήριο για τη σημερινή απουσία του, ότι δεν είναι πρόθεσή του να δημιουργήσει οποιαδήποτε ανωμαλία στη διαδικασία και ζήτησε αναβολή της υπόθεσης μέχρι τις 2 Απριλίου.


Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε από τον κ. Ευσταθίου χθες βράδυ για την κατάσταση της υγείας του πρώην ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για αναβολή της υπόθεσης μέχρι τις 2 Απριλίου.

Είπε πως η Κατηγορούσα Αρχή θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντεξέταση του πρώην ΥΠΑΜ σε περίπτωση που αυτός θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο στις 2 Απριλίου και εισηγήθηκε όπως ο θεράπων ιατρός του παρίσταται στο Δικαστήριο προκειμένου να παράσχει την οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια τυχόν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, εισηγήθηκε σε περίπτωση που ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν καταφέρει τελικά να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, να παρουσιαστεί ο θεράπων ιατρός του για να πληροφορήσει τους δικαστές για την κατάσταση της υγείας του πελάτη του.

Εξάλλου, ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και Σάββα Αργυρού είπε ότι σε περίπτωση που ο πρώην ΥΠΑΜ θα βρίσκεται στις 2 Απριλίου στο Δικαστήριο, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η αντεξέταση του να διαρκέσει από 10 μέχρι 30 λεπτά προκειμένου να μην προκληθεί οποιαδήποτε συναισθηματική αναστάτωση.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Τεύκρος Οικονόμου ανέγνωσε το πιστοποιητικό ασθενείας για τον κ. Παπακώστα και είπε πως υπάρχει στένωση της αορτής και χρόνιο ρήγμα στην θωρακική αορτή, με εισήγηση για αποφυγή στρεσογόνων καταστάσεων και συναισθηματικής φόρτισης για να μην υπάρξει αύξηση της πίεσης που με τη σειρά της θα αυξήσει τον κίνδυνο για ανεύρυσμα. Πρόσθεσε πως ο θεράπων ιατρός του κ. Παπακώστα αναφέρεται και σε κίνδυνο για τη ζωή του πελάτη του σε περίπτωση ρήξης ανευρύσματος.

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι εναπόκειται στον ίδιο τον θεράποντα ιατρό του κ. Παπακώστα να παρίσταται στο Δικαστήριο για να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στον πελάτη του, προσθέτοντας πως το Δικαστήριο θα δώσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προκειμένου ο πρώην ΥΠΑΜ να έχει μαζί του το γιατρό του ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Σε περίπτωση, συνέχισε, που ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν μπορέσει να παρουσιαστεί στις 2 Απριλίου ενώπιον του Δικαστηρίου, τότε θα κληθεί ο γιατρός του για να εξηγήσει την κατάσταση της υγείας του πελάτη του.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε ως επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου στις 09.00 το πρωί.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ