2013-03-27 08:45:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Τρομο-Σαββατοκύριακα της χρεοκοπίας
Περάσανε ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο κοσμάκης περίμενε πως και πως τα Σαββατοκύριακα για να ξεκουραστεί και να χαρεί.

Τώρα, είναι όλοι κολλημένοι στις ειδήσεις μπας και ανιχνεύσουν μια λέξη, ένα σημάδι της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής που οι επιτήδειοι κρύβουν επιμελώς, έχοντας προετοιμάσει με ύπουλο και παρασκηνιακό τρόπο, τρομακτικά σενάρια που όλως περιέργως και εντέχνως ανακοινώνονται τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα που είναι κλειστές οι τράπεζες και ο κόσμος δεν μπορεί να αντιδράσει, με βασικό στόχο να του αρπάξουν εύκολα και ανεμπόδιστα τα λεφτά και τις περιουσίες.

Κάθε Σαββατοκύριακο όλο και κάπου θα χτυπήσουν. Οι τράπεζες χρεοκοπούν ξαφνικά λες και δεν υπάρχουν μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης των θεσμικών οργάνων ώστε να πάρουν μέτρα προστασίας των καταθετών και οι αποταμιευτές χάνουν τις οικονομίες μιας ζωής. Δυσβάστακτοι φόροι επιβάλλονται παντού, εξουθενώνοντας τους ανυπεράσπιστους πολίτες.


Πότε φταίνε οι τράπεζες, πότε οι λαοί, πότε οι πολιτικοί, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε τα αέρια και πότε τα πετρέλαια, πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για να σε καταστρέψουν ύπουλα εν μια νυχτί.

Οικονομίες τρανταχτές και κράτη μοντέλα διαλύθηκαν ξαφνικά σε ένα Σαββατοκύριακο, περιουσίες και κόποι μιας ζωής αρπάχθηκαν και καταληστεύθηκαν με τον πλέον ύπουλο τρόπο, γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Σε ποιόν να έχεις εμπιστοσύνη, όταν κοτζάμ πρωθυπουργοί και υπουργοί ψεύδονται ασύστολα στηριζόμενοι σε ξένες πλάτες;

Τα πάντα λέγονται για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, αλλά και για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, υποσχέσεις αναιρούνται και όλα αμφισβητούνται.

Οι πολίτες υποφέρουν, πολλοί αυτοκτονούν, η ανεργία μεσουρανεί και αυτοί το χαβά τους. Θέλουν να είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι μεταξύ όλων των άλλων δυστυχισμένων.

Ας ελπίσουμε ότι το δίκαιο θα επικρατήσει και όλοι αυτοί, αν ζουν, θα δικαστούν για το κακό που προξένησαν με τις άφρονες πολιτικές τους.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ