2013-04-05 15:29:39
Φωτογραφία για 7 πράγματα που δεν πρέπει να σε αγχώνουν
Μπορεί να αγχώνεσαι για δεκάδες πράγματα κάθε μέρα, από τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις μέχρι τι θα φορέσεις για να βγεις έξω, αλλά υπάρχουν επτά πράγματα για τα οποία πραγματικά δεν αξίζει κανένα άγχος.

Το να θέλεις να μείνεις στο σπίτι αντί να βγεις έξω

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, λίγοι άνθρωποι είναι μόνο εσωστρεφείς ή μόνο εξωστρεφείς. Οι περισσότεροι είναι πότε έτσι και πότε αλλιώς, ανάλογα με τη διάθεσή τους. Το να θέλεις να μείνεις στο σπίτι σου κάποιες φορές, δεν σε κάνει μονόχνωτο. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται να περάσουν χρόνο μόνοι τους για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. No worries.

Τα υποθετικά σενάρια

Αν είσαι από αυτούς που σκέφτονται συνέχεια "και αν" κάνοντας υποθετικά σενάρια, θα ζεις συνέχεια μέσα στη δυστυχία, φτάνοντας από το μηδέν στο χειρότερο σενάριο σε πέντε μόλις δευτερόλεπτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ελάχιστο έλεγχο μπορείς να ασκήσεις στο τι θα σου συμβεί στο μέλλον. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις σωστές αποφάσεις με τις πληροφορίες που έχεις κάθε φορά. Αλλά ακόμα κι αν γίνει αυτό που φοβάσαι, θα το αντιμετωπίσεις. Μην αγχώνεσαι προκαταβολικά.


Μια μέρα δεν έχεις καθόλου κέφι

Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι κάθε μέρα μες στην τρελή χαρά; Η διάθεσή σου μπορεί να περνάει κάποιες απολύτως φυσιολογικές εναλλαγές, ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Αν αυτό δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει πολύ συχνά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Έχεις αργήσει στο ραντεβού σου

Αν ζεις σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα, είναι δύσκολο να είσαι απολύτως ακριβής στα ραντεβού σου, αφού δεν ξέρεις ποτέ τι κίνηση θα συναντήσεις στους δρόμους. Το να αργήσεις μερικά λεπτά, δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ραντεβού ζωής και θανάτου (λέμε τώρα).

Το γλυκό που μόλις έφαγες

Αν δεν τρως υπερβολικά κάθε μέρα, το να φας ένα γλυκό, μια φορά την εβδομάδα, δεν θα σου προσθέσει κιλά. Γιατί να ανησυχείς λοιπόν;

Τις κάλτσες σου που χάνονται  σε κάθε πλύσιμο

Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Βρες το ταίρι τους με το που θα τις βγάλεις από το πλυντήριο για να μη χαθεί καμία και αν δεν βρίσκεις την ίδια, ταίριαξέ τες ανάλογα με το χρώμα. Μην τρελαίνεσαι. Για κάλτσες μιλάμε.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του κινητού σου

Αν έχεις περάσει χρόνια μιλώντας στο κινητό, πριν μάθεις ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι πιθανόν να προκαλεί διάφορες βλάβες στον εγκέφαλο, ανάμεσά τους και καρκίνο, σταμάτα να αγχώνεσαι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις το παρελθόν. Ό,τι έγινε, έγινε. Δες τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα, όπως να χρησιμοποιείς hands free σε κάθε σου συνομιλία και να κλείνεις το wi-fi στο σπίτι όταν δεν το χρησιμοποιείς.

http://www.cosmo.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ