2013-04-11 23:11:29
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Κ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ... ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου φιλοδοξούν να πάρουν αύριο (17:30) οι πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ 4 της Σαντορίνης ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Κηφισιάς το εμπόδιο του οποίου καλείται να ξεπεράσει, όπως συνέβη και στην αντίστοιχη φάση της Α1, ώστε να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

«Να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μας έφεραν στο πανέμορφο αυτό νησί και να συγχαρώ την ΕΟΠΕ που συνεχίζει την αποκέντρωση. Εμείς πριν από λίγες ημέρες κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και καλούμαστε να υπερασπιστούμε τον τίτλο του Κυπελλούχου που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλουμε δηλαδή να τριτώσουμε το καλό. Είμαστε εδώ οι τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων. Ελπίζουμε να δούμε όμορφα παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος. Θέλω, τέλος να καλέσω τους ανθρώπους του νησιού να έρθουν, να το χαρούν και να χειροκροτήσουν τον νικητή
. Σωματικά ίσως είναι δύσκολο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε μετά το μεγάλο επίτευγμα και τα τρία δύσκολα παιχνίδια που δώσαμε σε μία εβδομάδα. Καλούμαστε να παίξουμε ένα ή και δύο παιχνίδια εξίσου δύσκολα, αλλά όλα εναπόκεινται στον ψυχισμό των κοριτσιών και πιστεύω πως θα ανταπεξέλθουν» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ο τεχνικός της ομάδας μας Τέλης Σωτήρχος και ο προπονητής του συλλόγου των βορείων προαστίων, Κώστας Παπαδόπουλος είπε: «Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Για εμάς είναι χαρά μας που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που αποτελεί στόχο για την ομάδα μας. Και δεν σας κρύβω πως έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα τα κίνητρα είναι πολλά περισσότερα για εμάς. Στόχος είναι το κύπελλο αλλά αν θέλουμε να τα καταφέρουμε πρέπει να νικήσουμε τον φετινό πρωταθλητή και πιθανότατα τον περσινό. Θέλουμε να χαρούμε την παρουσία μας εδώ και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Ελπίζω να γίνουν πολύ καλοί αγώνες που πρώτα από όλους θα χαρούν οι ντόπιοι».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή δήλωσε: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Ελπίζω να διεξαχθούν θεαματικοί αγώνες και να χαρεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Θα μπούμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας απέναντι αρχικά στον Ηρακλή Κηφισιάς που είναι πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως είμαστε πρωταθλήτριες και ελπίζω να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας».

Από την πλευρά της η αρχηγός του Ηρακλή Κηφισιάς, Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς τόνισε: «Έχουμε παίξει τρεις φορές με τον Ολυμπιακό και χάσαμε, τις δύο μάλιστα ενώ είχαμε προηγηθεί με 2-0 σετ. Οι περισσότεροι λένε πως ήρθαμε στη Σαντορίνη για διακοπές, αλλά δεν αισθανόμαστε έτσι. Ήρθαμε να αποδείξουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε και θέλουμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Φυσικά όποιος είναι καλύτερος θα πάει στον τελικό».

MVPΤΗΣ Α1 Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ

Στο μεταξύ η «κάπτεν» των πρωταθλητριών Ελλάδας Δήμητρα Γιακουμή, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν συντάκτες του βόλεϊ και οι προπονητές της Α1 αναδείχθηκε η πολυτιμότερη (MVP) παίκτρια της εφετινής διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο της ομάδας μας.«Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους», ήταν η πρώτη της αντίδραση της όταν ενημερώθηκε για την προσωπική της διάκριση μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού στο κλειστό της Σαντορίνης κι αφού πρώτα ρωτούσε και ξαναρωτούσε για να μάθει αν ήταν κάποιο αστείο.

«Στην καριέρα μου είχα βγει άλλη μια φορά MVP πριν από δύο χρόνια μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα είμαι MVP του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι μια απίστευτη εβδομάδα… Πρώτος τίτλος πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, πρώτος τίτλος MVP για μένα. Όλα μοιάζουν ιδανικά και θα είναι τέλεια αν καταφέρουμε να κάνουμε και το ντάμπλ», ήταν τα τελευταία της λόγια με το πρόσωπο της να λάμπει από χαρά και περηφάνια.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Γιακουμή, ψήφους πήραν οι συμπαίκτριες της στον Ολυμπιακό Ράντι Τένεβα, Στέλλα Χριστοδούλου, Σοφία Κοσμά καθώς και η Μπίλιανα Γκλιγκόροβιτς του Ηρακλή Κηφισιάς

*Στον άλλο ημιτελικό η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

*Τα παιχνίδια του φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας θα μεταδοθούν από τα αθλητικά κανάλια της NOVA.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ