2013-04-12 06:38:03
Φωτογραφία για Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου από σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας...
...Συμμετείχαν και συνάδελφοί τους από τον Πύργο, που είχαν φέρει μαζί τους ομοίωμα φερέτρου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά των αλλαγών που φέρνει το πολύκροτο σχέδιο "Αθηνά" στη διάρθρωση των ΤΕΙ της χώρας και ειδικότερα κατά της μεταφοράς σχολών από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, πραγματοποιούν, την Πέμπτη το απόγευμα, σπουδαστές του ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας. Στη συγκέντρωση παραβρίσκονται τόσο ο δήμαρχος της Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, όσο και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά των αλλαγών που φέρνει το πολύκροτο σχέδιο "Αθηνά" στη διάρθρωση των ΤΕΙ της χώρας και ειδικότερα κατά της μεταφοράς σχολών από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, πραγματοποίησαν, την Πέμπτη το απόγευμα, σπουδαστές του ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τόσο ο δήμαρχος της Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, όσο και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη αυτή κινητοποίηση έλαβε χώρα σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί βίαια επεισόδια στο χώρο του ΤΕΙ της Πάτρας, τα οποία είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό τριών σπουδαστών και τη μεταφορά ενός εξ αυτών στο νοσοκομείο.


Η κινητοποίηση αυτή, εξάλλου, συνέπεσε με την παρουσία στην Πάτρα ομάδας σπουδαστών από το ΤΕΙ Πύργου, οι οποίοι, θέλοντας επίσης να διαμαρτυρηθούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το σχέδιο "Αθηνά" για τις σπουδές τους, επέλεξαν να μεταβούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κουβαλώντας μαζί τους ένα ομοίωμα φερέτρου, στο οποίο είχαν γράψει επάνω το όνομα του ΤΕΙ Πύργου. Με τον εύγλωττο αυτό τρόπο, υποδηλώνουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη για το Παράρτημα του ΤΕΙ Πάτρας που λειτουργεί στον Πύργο.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεών τους, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου προχώρησαν την Πέμπτη σε αποκλεισμό ενός δρόμου έξω από το Ίδρυμα, ενώ για την Παρασκευή το αγωνιστικό πρόγραμμα προβλέπει αντίστοιχη διαμαρτυρία στη Λέσχη Σίτισης.
attacktv.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ