2013-04-20 10:37:03
Φωτογραφία για Διάταγμα αμέσου ανάγκης για το Τέξας
Διάταγμα αμέσου ανάγκης για το Τέξας εξέδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να διευκολύνει την Πολιτεία αυτή να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προέκυψαν μετά από την φονική έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων Σύμφωνα με το διάταγμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών θα «προσδιορίσει, κινητοποιήσει και παράσχει με διακριτικότητα όλον τον εξοπλισμό και τους πόρους που απαιτούνται για να καταπραΰνουν τις επιπτώσεις από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Θέλω να γνωρίζουν πως δεν τους έχουμε ξεχάσει», δήλωσε ο κ. Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, η οποία όμως περιστράφηκε κυρίως γύρω από το θέμα της σύλληψης και του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι με τους ανθρώπους στο Γουέστ του Τέξας, όπου τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους, πολλοί τραυματίστηκαν και αρκετοί άλλοι αγνοούνται», πρόσθεσε, τονίζοντας «συνολικά, αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Από την έκρηξη, που σημειώθηκε την Τετάρτη, στην πόλη Γουέστ έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, μεταξύ τους και πολλοί πυροσβέστες που έσπευσαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζον Κόρνιν επεσήμανε πως σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας 60 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ