2013-04-20 16:46:16
Φωτογραφία για Νέα επίδειξη αλαζονείας από Τούρκο υπουργό έναντι της ΕΕ
«όταν υπάρξει μια πλήρης και σοβαρή Ευρωζώνη, τότε η Τουρκία, ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να θελήσει να συμμετάσχει»

  Όσο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται ως… λέοντες απέναντι στους ανίσχυρους και σε όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και ως… γατάκια από κράτη της νοοτροπίας που φέρει η Τουρκία, τα φαινόμενα σαν αυτό που καταγράφηκε σήμερα – όχι για πρώτη φορά – θα αποτελούν τον κανόνα μάλλον παρά την εξαίρεση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας με αρμοδιότητα τα οικονομικά, Αλί Μπαμπατζάν, από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε σε δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε το «Bertelsmann Foundation» σε συνεργασία με τους «Financial Times», με θέμα «Η Ευρωζώνη: Έληξε η κρίση;», έβγαλε αρκετή «γλώσσα» που μόνο οι… σκληροί και άτεγκτοι Ευρωπαίοι δεν το κατάλαβαν, σνομπάροντας σε αμερικανικό έδαφος τις Βρυξέλλες!

Ποια ήταν όμως η αλαζονική και αμετροεπής δήλωση; Ο Μπαμπατζάν είπε ότι «όταν υπάρξει μια πλήρης και σοβαρή Ευρωζώνη, τότε η Τουρκία, ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον, να θελήσει να συμμετάσχει»! Και όλα αυτά παρουσία του προέδρου του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ και των υπουργών Οικονομικών της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας!


Επί της ουσίας, ο Μπαμπατζάν τους… τάραξε στις αερολογίες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφερόμενος στα υφιστάμενα διαρθρωτικά προβλήματα, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη θα γίνει λειτουργική μόνο εάν υιοθετηθούν οι σωστοί κανόνες και οι μηχανισμοί επιβολής τους.

Τι λες ρε μεγάλε! Ευτυχώς που τα είπες διότι τέτοια καταπληκτική σοφία οι Ευρωπαίοι δεν την έχουν ξανακούσει. Καλά κάνει και τα λέει όμως όταν υπάρχον «φρούτα» σαν τον αρθρογράφο των Financial Times σαν τον Γκίλιαν Τετ, που ήταν ακόμα πιο γραφικός. Η ΕΕ, ανέφερε, θα έπρεπε να είναι ευγνώμων που έχει γείτονες σαν την Τουρκία που να μπορούν να δώσουν «συμβουλές κοινής λογικής»! Είναι φανερό ότι το πλήθος πολιτικών και αναλυτών που θεωρούν τους – τωρινούς – εκπροσώπους της ενωμένης Ευρώπης ως «βόδια» αυξάνεται συνεχώς Κατά τα άλλα, συνεχάρη παρόλα αυτά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και ιστορικής σημασίας εγχείρημα. Εμείς θα επιμείνουμε κι ας διαφωνούν πολλοί. Έχουμε εξηγήσει γιατί η Τουρκία ΚΑΙΓΕΤΑΙ στην πραγματικότητα να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες αυτές οι γελοιότητες και οι κομπασμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από διαπραγματευτική στρατηγική. Το μέλλον θα δείξει εάν έχουμε δίκιο σε αυτή την εκτίμησή μας ή όχι.

DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ