2013-04-20 20:40:52
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 152 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα
Τουλάχιστον 152 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε σήμερα στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν στην Κίνα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Στις 16:22 τοπική ώρα (11:22 ώρα Ελλάδας), ο απολογισμός είχε φτάσει στους 100 νεκρούς και στους περίπου 2.000 τραυματίες», μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην πυκνοκατοικημένη επαρχία Σιτσουάν, όπου και μετέβη ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ για να εποπτεύσει το έργο των σωστικών συνεργείων και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 124 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες. Η καταστροφή έλαβε χώρα στους πρόποδες του οροπεδίου του Θιβέτ στην επαρχία Σιτσουάν, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα, η οποία είχε επίσης δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα το 2008 από έναν ισχυρό σεισμό.


Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 03.00 ώρα Ελλάδας διήρκεσε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, και το επίκεντρο του βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γιαάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα 2.000 στρατιώτες σπεύδουν προς την περιοχή για να συνδράμουν τα συνεργεία διάσωσης. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε πως στη Γιάαν επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνον σε οχήματα αμέσου βοηθείας, μολονότι άρχισε να επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Τσενγκντού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τη βοήθεια της Μόσχας στην Κίνα αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοινωσή του.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Κίνα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού μεγέθους 6.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η καταστροφή έλαβε χώρα στους πρόποδες του οροπεδίου του Θιβέτ στην επαρχία Σιτσουάν, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη τεκτονική δραστηριότητα, η οποία είχε επίσης δεχτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα το 2008 από έναν ισχυρό σεισμό.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίζονται στη Λουσχάν, όπου έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού. Εικόνες σε κινεζικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν κατεστραμμένα κτήρια και ανθρώπους, τυλιγμένους σε ματωμένες γάζες, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Πηγή: protothema
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ