2013-04-20 23:05:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι τελευταίες δημοσιεύσεις του Πάνου Τσίρκα στο facebook
Ο Πάνος Τσίρκας είχε απασχολήσει για πολύ καιρό τα μέσα ενημέρωσης αλλά και την αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή, από όπου και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Στην τελευταία του δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο facebook την περασμένη Πέμπτη, ο Πάνος Τσίρκας, που σήμερα έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων στην οδό Ανθείας στη συνοικία των Ζαρουχλείκων της Πάτρας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μου δεν επεδίωξα να αρέσω στους πολλούς, αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ, από το να τα καταλάβουν…».

Στις αρχές του Απριλίου είχε κάνει μία ακόμη δημοσίευση:

«Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο...και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...!»

Χαρακτήριζε αστείες τις κατηγορίες του «νονός» και «εγκεφάλου»

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ο Πάνος Τσίρκας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κόσμος» είχε χαρακτηρίσει αστείες και ανυπόστατες τις κατηγορίες που τον εμφάνιζαν ως «νονό» και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορίες που μαζί με έξι άτομα τον οδήγησαν στην φυλακή. Και, λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στην προσωπική του σελίδα:


«Ναι το παραδέχομαι είμαι Νονός. Το πρώτο μου παιδάκι το Γιωργάκη μου το βάπτισα το 1987,το δεύτερο τη Θοδώρα μου το 2008 και το Πανούλη μου το 2010.Αυτή είναι η μοναδική μου σχέση με το «Νονιλίκι».

Στην μικρή μας πόλη την Πάτρα που όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον λίγο πολύ και ξέρουμε ποιος είναι ποιος και το τι κάνει, συνέβη και αυτό. Να με κατηγορούν δηλαδή ως μπράβο και μάλιστα ως αρχηγό μπράβων δηλαδή ως Νονό. Είναι απ΄ αυτά που βλέπεις στις ταινίες και δε τα πιστεύεις κιόλας...

Το θέμα όμως πέρα απ' την αστυνομία και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μου είναι ότι όλη η υπόθεση αυτή είχε έχει και θα έχει καταλυτική επίδραση στην ζωή μου όπως και στη ζωή όλων που κατά καιρούς είχαν την θλιβερή τύχη να κατηγορηθούν άδικα. Αυτό γιατί στην Ελλάδα έχει αντιστραφεί η έννοια και η εφαρμογή του τεκμηρίου της αθωότητας.

Πιο συγκεκριμένα από την στιγμή που θα κατηγορηθείς είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον γεγονός που συνεπάγεται μία ταλαιπωρία επικών διαστάσεων, με σειρά από επώδυνες επιπτώσεις όπως η οικονομική για παράδειγμα, κοινωνικό στιγματισμό και διάφορα άλλα λυπηρά. Στην περίπτωση μου δηλαδή παρόλο που είναι προφανέστατο ότι είμαι αθώος πάρα ταύτα προφυλακίστηκα και αυτό συνέβη διότι η αστυνομία φρόντισε να παραδώσει έναν τεράστιο όγκο δικογραφίας στην δικαιοσύνη, έναν αχταρμά κατά το κοινός λεγόμενο με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διαπιστωθεί άμεσα η μη εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

http://www.patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ