2013-04-21 22:01:14
Φωτογραφία για Νίκη ψυχολογίας για ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ έδειξε ότι μπορούσε να κάνει την ζημιά στην Τούμπα, ο Κατσουράνης, όμως, παραμόνευε και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε νίκη με 2-0 πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ το οποίο αφιέρωσε στον γιό του... Τσίλια.

Νίκη (2-0) που του δίνει το πλεονέκτημα του +4 στα πλέι οφ πέτυχε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (21/4) στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία αγωνιστική της Superleague. Ο "Δικέφαλος", πλέον, στρέφει την προσοχή του στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης που θα διεξαχθεί το Σάββατο (27/4).

Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, κινδύνεψε σοβαρά να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά η κίνηση του Δώνη στο δεύτερο μέρος να προωθήσει τον Κατσουράνη από το κέντρο της άμυνας στην κορυφή του ρόμβου, αποδείχτηκε καταλυτική.

Ο Γεωργιάδης πέρασε ως αλλαγή στο 65' και στο 68΄σκόραρε μετά από καιρό και άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο", ενώ ο Κατσουράνης στο 80' σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ με ένα πανέμορφο τέρμα το οποίο αφιέρωσε σηκώνοντας την φανέλα στον γιό του που του έχει το παρατσούκλι... Τσίλια.


Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

ΠΑΟΚ (Δώνης):  Γλύκος, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Κουμαλό, Κατσουράνης, Κάτσε, Λάζαρ (65' Γεωργιάδης), Καμαρά, Φωτάκης, Λόρενς (46' Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77' Κίτσιου)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (78' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (85' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Τσουκαλάς (85' Κειτά), Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

Κίτρινες κάρτες: Γλύκος, Φωτάκης, Κίτσιου, Ντε Βινσέντι, Κειτά

Σκόρερ: Γεωργιάδης 68', Κατσουράνης 80'

Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα. Στο 4' ένα μακρινό σουτ του Λάζαρ που πέρασε λίγο άουτ "ζέστανε" λίγο την ατμόσφαιρα, ωστόσο, οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα δεν είχαν ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, κυρίως, από τα άκρα με εκφραστή στις περισσότερες των περιπτώσεων τον Λίνο, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 21' μετά από λάθος κοντρόλ του Φωτάκη η μπάλα έφτασε στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν, πάντως, ότι στην αντεπίθεση μπορούν να παρουσιαστούν επικίνδυνοι.

Ακίνδυνος ο ΠΑΟΚ, "φωτιά" στην κόντρα ο ΠΑΣ

Ο Κάτσε στο 25΄δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Φεγκρούς. Στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ έπαιζε τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο, όμως, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Κατσουράνης υπέπεσε σε λάθος στο 32', ο Ιλιτς πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πάσαρε στην καρδιά της περιοχής στον Λίλα, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Γλύκο πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στην μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαρία του αγώνα.

Ο ΠΑΣ έγινε και πάλι επικίνδυνος στο 36'. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Κωνσταντινίδης δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Ιλιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε με το δεξί ψηλά άουτ. Μετά το 30' τα Γιάννινα ήταν φαρμάκι στις αντεπιθέσεις. Το ημίχρονο έκλεισε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν "διπλό μέσά στην Τούμπα ΠΑΣ ολέ", ενδεικτικό της εικόνας του ματς στο πρώτο μέρος.

Καθοριστική η προώθηση του Κατσουράνη στα χαφ

Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης προσπάθησε να αλλάξει την μεσοεπιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ, προωθώντας τον Κατσουράνη στα χαφ, στην κορυφή του ρόμβου, μάλιστα, τοποθετώντας τον Κάτσε στη βάση του, τον Φωτάκη δεξιά, τον Λάζαρ αριστερά και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη και Καμαρά. Την πρώτη καλή φάση την έκανε, πάντως, ο ΠΑΣ με καλό σουτ του Ιλιτς που μπλόκαρε ο Γλύκος, ενώ ακολούθησαν δύο απανωτές φάσεις για τον ΠΑΟΚ, στο 48' όταν μετά από σουτ του Φωτάκη ο Κατσουράνης έκανε γυριστό μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση και ο Φεγκρούς έδιωξε εντυπωσακά και δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά κόρνερ του Λίνο ο Φωτάκης πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα παράλληλα με την εστία.

Στο 57' ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε αποβάλλει τον Ντε Βινσέντι, που χτύπησε με το χέρι του με πρόθεση τον Κωνσταντινίδη, η μύτη του οποίου μάτωσε. Τελικά ο Μαντάκης σε αυτή την φάση έδωσε κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΣ, αλλά και στον Γλύκο. Ο Δώνης στο 65' πέρασε και τον Γεωργιάδη στο ματς βγάζοντας τον αρνητικό Λάζαρ, ενώ στο 65' μετά από ώρα ο ΠΑΟΚ απείλησε έπειτα από σέντρα του Κωνσταντινίδη και τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει για μερικά εκατοστά την μπάλα, την οποία απομάκρυνε ο Κολοβέτσιος.

Γεωργιάδης, η "χρυσή" αλλαγή του Δώνη

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 68' κόντρα στην ροή του ματς. Ο Καμαρά ελίχθηκε από δεξιά, πάαρε στον Κατσουράνη, ο οποίος έκανε συρτή σέντρα στην καρδιά της περιοχής. Ο Πάντος προσπάθησε να κόψει, έστειλε όμως την μπάλα στα πόδια του Γεωργιάδη που με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Δυο λεπτά πιο μετά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλο τέρμα αν ο Καμαρά που ξεχύθηκε από δεξιά στην αντεπίθεση πάσαρε λίγο πιο προσεκτικά στον Σαλπιγγίδη. Ο Κατσουράνης, πάντως, στο 80' κλείδωσε τη νίκη του "Δικεφάλου" κλέβοντας την μπάλα από το κέντρο, κάνοντας πολύ ωραία ενέργεια και αποφεύγοντας τον Τζημόπουλο και πλασάροντας άψογα συρτά την μπάλα απέναντι από τον Φεγκρούς.

MVP

Ο Κατσουράνης μόλις πέρασε στα χαφ άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ ενώ πέτυχε και ένα πανέμορφο προσωπικό γκολ

Απογοήτευση

Η άμυνα του ΠΑΣ μόλις εγκατέλειψε τον κλειστό τρόπο παιχνιδιού φάνηκε ότι έχει πολλά κενά, ειδικά στο κέντρο της

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ