2013-04-22 11:08:58
Φωτογραφία για Άκης Τσοχατζόπουλος: «Εγώ είμαι καλά, εσείς...»
Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκη Σταμάτη μπήκαν μαζί στην αίθουσα του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Ο πρώην υπουργός χαιρέτησε, δια χειραψίας, δικηγόρους και... δημοσιογράφους λέγοντάς τους: «Εγώ είμαι καλά, εσείς;».

Παράλληλα, είχε σύντομη συνομιλία με τον Γιάννη Σμπώκο και φίλησε την πρώην λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Κάποια στιγμή ηλικιωμένος τον πλησίασε και τον αγκάλιασε Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εκφώνηση των μαρτύρων. Η πλευρά Τσοχατζόπουλου δήλωσε ως μάρτυρες υπεράσπισης τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους τότε υπουργούς του ΚΥΣΕΑ Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Αθανάσιο Τζογάνη, Μανούσο Παραγιουδάκης και Νίκος Κρυονερίτη.

Το δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από κάθε κατηγορούμενο με επιφύλαξη. Αυτή την ώρα, το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωροταξικά ζητήματα σχετικά με τις θέσεις των δικηγόρων.


Οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναμένεται να φτάσουν τους 70, ενώ του κατηγορητηρίου τους 18. Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης που κάλεσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης, είναι ο Ζήσης Βρύζας.

Από τους κατηγορούμενους εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλου και τη Βίκη Σταμάτη κατά την έξοδό τους από την αίθουσα φέρουν χειροπέδες.

ΠΗΓΗ: real.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ