2013-04-22 21:25:04
Φωτογραφία για Γερμανία: Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις το αντιευρωπαϊκό κόμμα
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Handelsblatt, μέχρι και 19% των ψήφων θα μπορούσε να συγκεντρώσει το νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα... “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) στη Γερμανία.

Περίπου το 19,2% των 1.003 ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το κόμμα αυτό στις εκλογές του φθινοπώρου. Ωστόσο, η έρευνα καταδεικνύει ελάχιστη στήριξη του κοινού για αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, κάτι που δε συνάδει με τα επιχειρήματα της παράταξης ότι η Γερμανία δε χρειάζεται το ευρώ και η επαναφορά του γερμανικού μάρκου δε θα πρέπει να θεωρείται ταμπού.

Παράλληλα, ποσοστό 5%, ακριβώς το όριο εισόδου στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, καταγράφει το νεοσύστατο κόμμα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με προδημοσίευση στοιχείων της δημοσκόπησης, η οποία θα συμπεριληφθεί στην αυριανή έκδοση, το κόμμα που υποστηρίζει την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ αύξησε την δημοσκοπική δύναμή του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) χάνουν μία μονάδα και βρίσκονται στο 38%, με τους Σοσιαλδημοκράτες(SPD) να μένουν σταθεροί στο 26%, τους Πράσινους στο 15%, το κόμμα Die Linke στο 6% και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στο 5%.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, προερχόμενος από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, Φίλιπ Ρέσλερ, άσκησε σφοδρή κριτική στην παράταξη αυτή, υποστηρίζοντας ότι “δεν κάνει καλό στη Γερμανία” και επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες από μία ενδεχόμενη επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο θα ήταν “θανάσιμες” για τη χώρα.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που εμπιστεύονται ένα κόμμα που έχει μία μόνο θέση στην ατζέντα του και παίζει με τις ανησυχίες και τους φόβους των πολιτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Bild, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα μπορούσε να συνεργαστεί με μία παράταξη που θέλει να αποχωρήσει η Γερμανία από το ευρώ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ