2013-04-24 16:10:04
Φωτογραφία για Aχαΐα: Στον... αέρα οι σεισμόπληκτοι - Διακόπηκε το πρόγραμμα αποκατάστασης
Με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη η Επαγγελματική - Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών διαμαρτύρεται για την διακοπή του προγράμματος αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων στην Δυτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι μηχανικοί «Παρά το μεγάλο αριθμό εγκεκριμένων φακέλων, που ξεπερνά το ποσό των 8.000.000,00€ και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πολίτες λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να ανακατασκευάσουν ή επισκευάσουν τις κατοικίες τους με ιδίους πόρους και οι μηχανικοί δεν μπορούν να καταβάλουν ούτε τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία, έχει μπλοκάρει το πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να εκτελείται χωρίς διακοπή για την αποκατάσταση των βλαβών των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008».

«Έτσι τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό, σεισμόπληκτα κτίρια παραμένουν ημιτελή και επικίνδυνα σε μια περιοχή που οι σεισμοί, μικροί προς το παρόν, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο», συνεχίζει η ανακοίνωση των μηχανικών.

Και ζητούν να συνεχίσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της αποκτάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων στην περιοχή.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη του Πολυάραβου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη του Πολυάραβου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ