2013-04-26 13:47:11
Φωτογραφία για Δυτική Eλλάδα: Αλλάζει ο χάρτης για τις ένοπλες δυνάμεις - Τι γίνεται με τις μονάδες πολεμικής αεροπορίας
Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών στρατοπέδων, σε μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% προκειμένου να εξοικονομηθούν εφάπαξ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως αναφέρει και ο «Ελεύθερος Τύπος» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα.

Συγκεκριμένα από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α” Σώμα Στρατού αλλά και το Β” Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β” Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά.

Παράλληλα στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν.


Στο Πολεμικό Ναυτικό το «μαχαίρι» πέφτει κυρίως στις Μοίρες. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ανέφεραν πως οι αλλαγές στην Αεροπορία και το Ναυτικό είναι περιορισμένες, καθώς οι μονάδες δεν είναι τόσες πολλές όσες για το Στρατό Ξηράς.

Με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγω της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6 εκατομμύρια το χρόνο. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το όφελος από την κατάργηση κατά 20% των θέσεων των ανώτατων αξιωματικών (από το βαθμό του ταξίαρχου και αντίστοιχα και άνω).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ