2013-05-02 13:25:04
Φωτογραφία για Ημερίδα της «Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» για την αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης
Είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού;

Εισηγητές: Β.Παπαζάχος, Μ.Σκορδίλης, Γ.Πενέλης, Β.Λεκίδης Πόσο έτοιμη είναι η Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού; Έχουμε πάρει τα αναγκαία μέτρα; Αντέχουν τα κτίρια μας μια νέα ισχυρή δόνηση; Τι έγινε και τι θα έπρεπε να έχει γίνει;

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 35 χρόνων από το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, η παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης οργανώνει την τρίτη κατά σειρά Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Ο σεισμός και η αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης. Από το φαινόμενο στην πρόληψη και την προστασία».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 7 το απόγευμα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος. Εισηγητές θα είναι ο αν.καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης, ο ομότιμος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργος Πενέλης, ο πολιτικός μηχανικός και διευθυντής ερευνών του ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ Βασίλης Λεκίδης. Την Ημερίδα θα συντονίζει ο πολιτικός μηχανικός, τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης.


«Είναι σημαντικό να λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προλάβουμε τις όποιες συνέπειες από το ενδεχόμενο μια νέας ισχυρής δόνησης», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας.

«Γι’ αυτό πραγματοποιούμε και αυτή την ημερίδα. Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση ενός σεισμού είναι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση. Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν», επεσήμανε ο Κ.Γκιουλέκας.

Η πρώτη Επιστημονική Ημερίδα της «Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2013, με κεντρικό θέμα: «Είναι η Θεσσαλονίκη φιλική πόλη;». Στα διάφορα πάνελ της ημερίδας συμμετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών της πόλης, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, της επιστημονικής κοινότητας (ιατροί αρχιτέκτονες, συγκοινωνιολόγοι), της δημόσιας ασφάλειας και φορέων ΑμεΑ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε καθημερινά θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής και στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών στην Θεσσαλονίκη, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Η δεύτερη Επιστημονική Ημερίδα της δημοτικής παράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2013, είχε κεντρικό θέμα την «Ενέργεια στην εποχή της κρίσης». Επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και μηχανικοί αναφέρθηκαν στο θέμα με εισηγήσεις πάνω σε ζητήματα εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων και συμβουλών για εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα.

Η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» οργάνωσε, ανάμεσα στις άλλες, ειδική εκδήλωση για να επιβραβεύσει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων της Θεσσαλονίκης που συμβάλλουν στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Επίσης διοργάνωσε εκδήλωση απολογισμού, υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, κατά την διάρκεια της οποίας βραβεύθηκαν σύλλογοι γονέων και αθλητικές ομάδες Α.με.Α της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» συνδράμει στο έργο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι.» το οποίο προμηθεύει δωρεάν είδη διατροφής και ρουχισμού για να βοηθήσει άτομα και οικογένειες που δοκιμάζονται από την ανεργία, την οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ