2013-05-09 00:21:05
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί διαδηλωτές
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη του Πάσχα σε μια διαδήλωση κατά την οποία σημειώθηκαν βίαια επεισόδια... στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τις αρχές, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Μαϊουάντ της Κανταχάρ, για να διαμαρτυρηθούν κατά του Πακιστάν, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, που προκάλεσαν τον θάνατο ενός Αφγανού αστυνομικού πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ωστόσο η διαδήλωση κατά του Πακιστάν μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της αφγανικής κυβέρνησης και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ «μετά την άφιξη Ταλιμπάν στο χώρο της συγκέντρωσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας, Αμπντούλ Ραζίκ.

Από την άλλη πλευρά, σε σχετική ερώτηση που έγινε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διέψευσε ότι μέλη τους βρισκόντουσαν μεταξύ των διαδηλωτών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσαν ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια, πυρπόλησαν φορτηγά και προκάλεσαν τον θάνατο δύο οδηγών.


«Η αστυνομία αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, μέλη των Ταλιμπάν, και τραυματίζοντας δέκα άλλους», πρόσθεσε ο Ραζίκ.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, τη Δευτέρα του Πάσχα, περί τους 2.000 ανθρώπους διαδήλωσαν στα περίχωρα της Καμπούλ φωνάζοντας: «Θάνατος στο Πακιστάν», ενώ την Τρίτη του Πάσχα 3.000
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γκρίζα μαλλιά… τέλος;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γκρίζα μαλλιά… τέλος;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ