2013-05-16 14:46:34
Φωτογραφία για ΜΠΟΥΣΒΑΡΟΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο Final Four του Λονδίνου στάθηκε ο Γιωργής Μπουσβάρος, ο οποίος δεν έχει απουσιάσει ποτέ από την τελική φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Γιωργής Μπουσβάρος, που έχει παρακολουθήσει από κοντά 25 Final Four, βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε τόσο στην κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό όσο και στις οργανωτικές ατέλειες που υπήρχαν και του προκάλεσαν αρνητική εντύπωση. Αναλυτικά τα όσα είπε Για το Final Four του Λονδίνου: «Ήταν ανοργάνωτο και τα προβλήματα ήταν τεράστια, γιατί το γήπεδο ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία, τη συνεννόηση και την τάξη. Οι Άγγλοι σε θέματα τάξης είναι σκληροί. Από εκεί και πέρα, έχω παρακολουθήσει από κοντά 25 Final Four, όμως αυτό νομίζω ότι είχε το λιγότερο σασπένς γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και φάνηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι θα το πάρει. Ευτυχώς, αποδείχθηκε ότι οι Ισπανοί δεν ξέρουν να παίζουν όπως οι Έλληνες παίκτες. Αυτό θα φανεί εάν αντιστρέψουμε την κατάσταση, εάν δηλαδή υποθετικά σκεφτούμε ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 17 πόντους. Τότε το παιχνίδι θα τέλειωνε με διαφορά ρεκόρ».


Για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό για δεύτερη διαδοχική φορά: «Στην εξέλιξη του τελικού είναι κομβικής σημασίας η αντίδραση του κόουτς Μπαρτζώκα όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω με 17 πόντους. Περνώντας στο παρκέ τους Σλούκα, Κατσίβελη και Σερμαντίνι έβαλε γρήγορα πόδια και άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Πάμπλο Λάσο έκανε ένα μεγάλο λάθος, καθώς δεν έπαιξε καθόλου κοντά στο καλάθι με τους Μπέγκιτς και Σλότερ. Δεν βάζω σε αυτούς το Ρέγες, γιατί είναι παλιάς κοπής παίκτης και λίγο ξεπερασμένος. Ο Μπαρτζώκας, αφού ροκάνισε τη διαφορά, χρησιμοποίησε και τον Περπέρογλου, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε Final Four και ήξερε πως έπρεπε να προετοιμαστεί για να πετύχει μεγάλα σουτ. Δεν θα πω για το Σπανούλη, γιατί παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν εύστοχος όλοι περιμέναμε ότι όταν χρειαστεί τα σουτ θα τα βάλει και θα πάρει πάνω του την ομάδα. Γενικά, ο Ολυμπιακός με μεγάλα τρίποντα, σωστές επιθέσεις και εκμεταλλευόμενος τον πλάγιο αιφνιδιασμό του Λο απέδειξε ότι έφθασε δικαιότατα σε αυτή την επικράτηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε να πάρει το ματς ανορθόδοξα, καθώς ξεχάστηκαν στον πάγκο οι Φερνάντεθ και Ροντρίγκεθ. Το φετινό Final Four ήταν η δικαίωση για τους βοηθητικούς παίκτες τύπου Κατσίβελη. Για εμένα είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε 30 λεπτά να ταπεινώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας 90 πόντους, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διάθεση και ήταν πάνω από όλα ομάδα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για τον αντίκτυπο που έχει η επιτυχία στο ελληνικό μπάσκετ: «Ύστερα από όλα αυτά εύχομαι κάποιοι να καταλάβουν ότι το μπάσκετ είναι εθνικό άθλημα και πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν οι Σχολές Προπονητών, γιατί ο Γιάννης Ιωαννίδης τις υποσχέθηκε πέρυσι και ύστερα από τόσους μήνες δεν έχει προκηρυχθεί τίποτα. Δεν γίνεται στην Ελλάδα που όλα τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν να μετατρέπουμε σε κλειστό επάγγελμα την προπονητική».

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από Έλληνα προπονητή, για πρώτη φορά στην ιστορία: «Ήρθε η δικαίωση για έναν προπονητή που πήγαινε τόσους μήνες ήρεμα, ήσυχα, με χαμηλό προφίλ και δεχόμενος μεγάλη αμφισβήτηση. Στηρίχτηκε από τη διοίκηση και μπράβο της, γιατί τον άφησε να δουλέψει πιστεύοντας στο πλάνο του ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν ευνοούσαν. Τους Έλληνες προπονητές πρέπει να τους εμπιστευτούμε γιατί εκτός του Μπαρτζώκα μην ξεχνάμε ότι Έλληνες είναι και οι συνεργάτες του (Παππάς, Μαρμαρινός και Κουτσοκέρας), οι οποίοι επίσης έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ας συνεχίσουν όλοι να στηρίζουν τον Έλληνα προπονητή, γιατί είναι καταξιωμένος. Ελπίζω βέβαια και η ομοσπονδία να δραστηριοποιηθεί, ώστε να βλέπουμε Έλληνες προπονητές παντού, γιατί αυτοί γνωρίζουν τον εθνικό μας ύμνο και χαίρονται όταν βλέπουν την ελληνική σημαία να ανεβαίνει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ