2013-05-16 19:05:19
Φωτογραφία για ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ : ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ένας άνθρωπος του μπάσκετ που έχει συνδυάσει το όνομά του με αυτό του Ολυμπιακού είναι ο Σταύρος Ελληνιάδης. Ο πρώην μάνατζερ των Πειραιωτών, ο οποίος είχε φορέσει και τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», μίλησε για το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό που κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης ανέλυσε την πορεία της ομάδας, μίλησε για τους πρόεδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα και τον αρχηγό-ηγέτη Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έχει «μεταδώσει» το μέταλλο νικητή σε όλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον «Γαύρο»:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για δεύτερη σερί χρονιά ο Ολυμπιακός είναι τροπαιούχος Ευρώπης ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ο Ολυμπιακός με αυτή την κατάκτηση της Ευρωλίγκας καθιερώνεται στην ελίτ της Ευρώπης. Στην κορυφή. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο και αυτό σίγουρα λέει πολλά. Πέρσι αρκετοί μιλούσαν για θαύμα, ωστόσο φέτος απέδειξε πολλά. Απέδειξε ότι δεν ήταν θαύμα και ότι ο Ολυμπιακός το άξιζε».


Ε: Αν και αρκετοί δεν είχαν πιστέψει ότι μπορεί να γίνει το ριπίτ…

Α: «Είναι μια δικαίωση όλων και πρώτα απ’ όλα για τους προέδρους του Ολυμπιακού, τους κ. Αγγελόπουλους οι οποίοι έδειξαν εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Πίστεψαν στον προπονητή, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν είχε εμπειρίες από Final 4. Μπορεί για πολλούς να ρίσκαραν στην αρχή της χρονιάς, όμως τελικά απέδειξαν σε όλους ότι ήταν μια καλή επιλογή και δικαιώθηκαν».

Ε: Και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που γίνεται κάτοχος Ευρωλίγκας, παρόλο που άκουσε… πολλά μέσα στη χρονιά.

Α: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Αρπαξε την ευκαιρία και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Είχε ακούσει και πολλά μέσα στη χρονιά και τελικά αποκαταστάθηκαν όλα. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πέρσι κατέκτησε την Ευρωλίγκα και όπως την κατέκτησε, θα έλεγα ότι γέμιζε με άγχος την ομάδα. Και λογικό… Ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και έπρεπε να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο, ο κόσμος πίστευε ότι θα μπαίνει στο παρκέ και θα νικάει όλους τους αντιπάλους με 20 πόντους. Δεν είναι έτσι όμως»…

Ε: Πού θα δίνατε τα περισσότερα συγχαρητήρια;

Α: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Στη διοίκηση, στον προπονητή και στους παίκτες φυσικά που ήταν οι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Βγάζει τρομερό πάθος μέσα στο παρκέ και αυτό που έκανε είναι σπάνιο. Όπως επίσης σπάνιο είναι αυτό που δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η θέληση που έχει, ο χαρακτήρας και η υγεία που βγάζει. Πολλές φορές ο Ολυμπιακός σού δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να χάσει από καμία άλλη ομάδα. Έχει μέταλλο. Αυτό είναι πρωτοφανές και όλοι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Ε: Σίγουρα το πάθος κάνει τη διαφορά, αλλά υπάρχει και ταλέντο έτσι;

Α: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα και το έδειξε. Αλλά τι να πούμε και για τον Σπανούλη; Τι περισσότερο να έκανε στον τελικό για να δείξει την αξία του; Όσο καλή άμυνα και να τον παίζει ο αντίπαλος, ο Σπανούλης μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να κάνει τη ζημιά. Μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Και το έκανε. Βρήκε αυτό το 5λεπτο που χρειάζεται… Είναι ένας αθλητής που είναι συγκεντρωμένος και τα 40’ του αγώνα. Αυτό δεν το έχουν όλοι οι παίκτες. Ξέρει ποιος είναι ο στόχος. Και ο στόχος για τον Σπανούλη είναι η νίκη. Σκέφτεται μόνο αυτό. Είναι εγωιστής με την καλή έννοια. Δεν θέλει να χάνει και κοιτάει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλές φορές μπορεί να μη σκοράρει, αλλά βγάζει ασίστ. Και αυτό το έχουν όλοι οι παίκτες. Δεν σκέφτονται τα στατιστικά τους».

Ε: Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε το Final 4;

Α: «Στο Final 4 ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερή άμυνα και πίεσε τον αντίπαλο όπως έπρεπε. Και σε αυτό αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στον κόουτς, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τα άλλα τα ξέρουμε».

Ε: Για τον Χάινς ποια είναι η γνώμη σας;

Α: «Ο Χάινς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Παίρνει ριμπάουντ, κόβει την μπάλα. Είναι πολύ σπουδαίος. Και εδώ θέλω να επισημάνω κάτι. Ότι αρκετοί παίκτες έχουν πάρει ένα χαρακτηριστικό του Σπανούλη θα έλεγα. Και τι εννοώ; Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης-ηγέτης. Δεν φοβάται. Αυτό το έχει μεταδώσει σε όλους και αυτή η ομάδα θα έλεγα ότι έχει… καρύδια που λέμε».

Ε: Η επόμενη μέρα;

Α: «Φέτος μπορεί να υπάρχει μια δυσκολία το καλοκαίρι, επειδή τελειώνουν αρκετά συμβόλαια. Ωστόσο, οι Αγγελόπουλοι έχουν αποδείξει ότι για το καλό της ομάδας δεν σκέφτονται τα χρήματα. Αγαπούν με πάθος αυτό που κάνουν. Και θεωρώ ότι θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει το καλοκαίρι. Θα βρουν τη λύση. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Τώρα οι πρόεδροι έχουν… φτιαχτεί νομίζω ακόμη περισσότερο και θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά τους».

Ε: Και τώρα ουσιαστικά μένουν οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να το χάσει αυτός ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

Α: «Θέλει προσοχή με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει με το ίδιο πάθος και συνεχίσει στο ίδιο τέμπο με αυτό του Final 4 τότε πολύ δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Αρκεί να βγάλει το πάθος, τη θέληση και σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα έδρας θα έχει τον πρώτο λόγο. Όλα είναι σε καλό δρόμο και υπάρχει υγεία και χαρακτήρας σε αυτή την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο»...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ