2013-05-16 19:06:04
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η Περιφέρεια Αττικής τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιήσει... διήμερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2013.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 με εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος από τις 09:00 έως τις 15:00, θα συνεχιστούν με Ποδηλατοπορεία Μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, τρέχω για τη μνήμη» που θα ξεκινήσει στις 18:00 από το Μουσείο της Ακρόπολης και θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί ολονυκτία στο περίπτερο της Ε.Πο.Ν.Α.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:30 με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παντάνασσα), Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’, ενώ στις 12:00 στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη θα πραγματοποιηθεί ωριαία αλλαγή Προεδρικής Φρουράς, με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι την τιμημένη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη
. Παράλληλα, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αμερικανό πολιτικό, Peter J. Koutoujian, και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.

Το διήμερο εκδηλώσεων μνήμης θα ολοκληρωθεί στις 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ακρόπολης, με την πραγματοποίηση ομιλιών με θέμα «Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες, Η Τριάδα Γενοκτονιών».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δηλώνει:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της να μην ξεχάσουμε. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Αττικής, θα τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε ποτέ τις τραγικές συνέπειες του μίσους και της βίας του εθνικιστικού και θρησκευτικού φανατισμού. Μόνον έτσι, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε να διαπραχθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ