2013-05-21 23:52:25
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ιρανοί πολεμούν στο πλευρό της Χεζμπολάχ στο Κουσέιρ της Συρίας
Ιρανοί βρίσκονται στις τάξεις της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που συμμετέχει μαζύ με τις κυβερνητικές δυνάμεις στις μάχες για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης του Κουσέιρ, στην κεντρική Συρία, υποστήριξε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Πρόκειται για την πιο εμφανή άμεση ανάμειξη της Χεζμπολάχ στη Συρία και έχουμε κατανοήσει πως στον ίδιο τομέα υπάρχουν επίσης Ιρανοί», επεσήμανε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, μιλώντας στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στο Μασκάτ.

Ο ίδιος αξιωματούχος, που υποστήριξε πως διαθέτει τη σχετική πληροφόρηση από τον ίδιο τον επικεφαλής του Εεύθερου Συριακού Στρατού (των ανταρτών), δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιες εκτιμήσεις για τον αριθμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, ή των Ιρανών που συμμετέχουν στις μάχες, ούτε και για τον ακριβή ρόλο που διαδραματίζουν στη σύρραξη οι Ιρανοί αυτοί.


«Δεν γνωρίζω εάν οι Ιρανοί εμπλέκονται άμεσα στις μάχες», υποστήριξε ο ίδιος, καταγγέλλοντας συνάμα την «άμεση ανάμειξη των ξένων στο συριακό έδαφος στο πλευρό της κυβέρνησης».

Όσο για τους μαχητές της Χεζμπολάχ, «αυτοί εμπλέκονται άμεσα στις οδομαχίες», πρόσθεσε ο ίδιος, επικαλούμενος την ηγεσία των ανταρτών. «Ο ρόλος του Ιράν και της Χεζμπολάχ έχει αυξηθεί κατά σημαντικό βαθμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών», σημείωσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 31 μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Κυριακή, στις μάχες στο Κουσέιρ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ