2013-05-24 00:36:04
Φωτογραφία για Παρουσία της Α. Καραμανλή στην εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά
από το Γραφείο Τύπου

Η βουλευτής Β' Αθηνών Άννα Καραμανλή παρευρέθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στην εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, που πραγματοποιήθηκε.. στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκπροσωπώντας την ελληνική Βουλή και τον Πρόεδρο της Βουλής , η κυρία Καραμανλή δήλωσε ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του ιδρύματος για το έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ειδικότερα στον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών μέσω του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός αυτής της προσπάθειας και τόνισε ότι βασικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Κυρίες και κύριοι

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» αναφορικά με την «Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά».


Θα ήθελα να συγχαρώ όλο το έμψυχο δυναμικό του Χαμόγελου, από τον κ. Γιαννόπουλο έως και τον τελευταίο εθελοντή για τη σημαντική και ουσιαστική συνεισφορά τους στην προσπάθεια για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών. Μέσα από το «Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά» με την υλοποίηση του προγράμματος «AMBERALERT» καθώς και τη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών υποστήριξης (1056 & 116000), προσφέρουν σπουδαίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να είναι αμέτοχη. Οφείλει – και νομίζω ότι το κάνει πράξη- να είναι αρωγός και συμπαραστάτης είτε μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εισαγγελίας Ανηλίκων είτε και μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέα μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Κυρίες και κύριοι

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο εξαφανίζονται παιδιά. Είναι ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνική τάξη και οικονομική κατάσταση. Και για αυτό μας αφορά όλους. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος θα ήταν καλό να αναλογιστούμε ποια μπορεί να είναι η τύχη αυτών των παιδιών μετά την εξαφάνισή τους. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η εμπορία οργάνων, η εκμετάλλευσή τους ως εργατικό δυναμικό. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, δεν κατορθώνουν να επιβιώσουν.Ενώ και παιδιά που εντοπίζονται μετά από καιρό, είναι πιθανό να κουβαλάνε για πάντα τραύματα που δύσκολα επουλώνονται. Για αυτά τα παιδιά αξίζει,λοιπόν, να πράξουμε το καλύτερο – ο καθένας από την πλευρά του. Να ευαισθητοποιηθούμε, να τα θωρακίσουμε με νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, να αφιερώσουμε ένα λεπτό από το χρόνο μας όταν ενημερωνόμαστε για μια εξαφάνιση.

Η σημερινή εκδήλωση μας δίνει αυτή την ευκαιρία εκπέμποντας πολλάπλά μηνύματα.

Πρώτα απ΄όλα προωθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και κυρίως της συλλογικής προσπάθειας. Ότι αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας: Πολιτεία, φορείς με έντονη κοινωνική προσφορά όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και απλοί πολίτες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Αποτελέσματα απτά και χειροπιαστά για ένα θέμα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία όλων μας.Στέλνει παράλληλα ένα μήνυμα αφύπνισης και παρότρυνσης προς τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς η συμμετοχή τους είναι προαπαιτούμενη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στέλνει τέλος ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους γονείς που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την εξαφάνιση του παιδιού τους. Σε αυτή την περιπέτεια δεν είναι μόνοι και έχουν στο πλευρό τους σύσσωμη την κοινωνία μας, γιατί ας μη λησμονούμε ότι τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο και συνάμα πιο ευάλωτο κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ