2013-05-24 15:27:55
Φωτογραφία για Συρία: Ο Μανάφ Τλάς για την μεταβατική περίοδο;
SABAH    (μτφ. Κριστιάν)

Ο Μπασάρ και ο Μανάφ στις παλαιότερες καλές εποχές

Έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν στο πρόσωπο του Μανάφ Τλάς, του υψηλόβαθμου αξιωματούχου με τη μεγαλύτερη επιρροή που γύρισε την πλάτη του στο καθεστώς Άσαντ, να προεδρεύσει στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στη Συρία. 

Φέρεται ότι θα φέρουν τον Τλάς για να αναλάβει τη διοίκηση των ανταρτικών δυνάμεων υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με συριακά πρακτορεία ειδήσεων των ανταρτών, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής της G8 τον Ιούνιο για να συζητήσουν μια βιώσιμη λύση για τη Συρία. 

Το πρώτο βήμα του σχεδίου θα είναι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας. 


Για το δεύτερο στάδιο αναμένεται να τοποθετηθεί ο Μανάφ Τλάς, ο οποίος θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διαδικασία λύσης, ως επικεφαλής του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας και να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τον Άσαντ. 

Ο Τλάς αναμένεται να εξορίσει τις ριζοσπαστικές ομάδες και τις ομάδες που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Τλάς θα ενώσει και θα οργανώσει ένα μέτωπο ανταρτικών ομάδων που θα αποτελέσουν το Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα δημιουργήσει, μαζί με τον Εθνικό Συνασπισμό των δυνάμεων της συριακής επανάστασης και αντιπολίτευσης, και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον Άσαντ. 

Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών, αναμένεται η μετάβαση προς ένα δημοκρατικό σύστημα.

Ο Τλάς, ο οποίος είναι παιδικός φίλος του Άσαντ, αυτομόλησε από τη Συρία πέρυσι και ζει σήμερα στη Γαλλία. 
SABAH
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ