2013-05-26 13:20:13
Φωτογραφία για Aυτές είναι οι αμαζόνες του Γιάννη Στουρνάρα: Οι αφανείς ηρωίδες πίσω από τον υπουργό
Κάθε ισχυρός άντρας κρύβει πίσω του μία έξυπνη γυναίκα, λέει ο σοφός λαός και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο γραφείο του οποίου εργάζονται οι «αφανείς ηρωίδες» της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα εργάζονται νυχθημερόν νέες και όμορφες κοπέλες που εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, ενώ όπως λέει ο ίδιος ο υπουργός, αν δεν ήταν αυτές «δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ».

Εργάζονται στον 6ο όροφο του υπουργείου, σε μικρά γραφεία, χωρίς εξεζητημένες ανέσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, από τα χέρια τους περνάνε μεγάλες ευθύνες, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η παρακολούθηση του μνημονίου, η ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι σχέσεις με την Τρόικα, ακόμα και η σύνταξη των νόμων.


Οι δύο πιο στενές συνεργάτιδες του υπουργού είναι η Αλίκη Δουλή και η Ελενα Καραμανλή, που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα, ενώ ειδικά η κυρία Δουλή (που στο παρελθόν ήταν συνεργάτιδα και της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου) έχει αναλάβει την ευθύνη του τομέα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Γραμματείς του υπουργού είναι η Τόνια Μπικάκη και η Στεφανία Τσικά, οι οποίες γνωρίζουν τους πάντες και τα πάντα, διευκολύνοντας τον κ. Στουρνάρα, ενώ στις πιο υπεύθυνες θέσεις του υπουργείου βρίσκονται η Σοφία Ρίτσου και η Ευτυχία Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, στο ίδιο γραφείο εργάζεται και η πρώην στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θάλεια Εμίρη, η οποία είναι νομικός και υπεύθυνη για τη νομική πτυχή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Στουρνάρα.

Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου είναι η «αρχηγός», όπως συχνά την αποκαλεί ο υπουργός και έχει την ευθύνη των πάντων, εκτός από τα φορολογικά και τα τελωνειακά. Είναι ουσιαστικά ένας «μικρός υπουργός Οικονομικών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ενώ αξιόλογη είναι και η βοηθός της, η Ευθαλία Καπιτσίνα.

Στο νομοπαρασκευαστικό τομέα βρίσκεται η Γεωργία Μπέη, η οποία μέσα σε ένα χρόνο έχει ήδη ετοιμάσει 10 νομοθετήματα και την οποία έχει βραβεύσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς για την αποτελεσματικότητά της, ενώ μαζί της συνεργάζονται η Μάρθα Καβαθά, η Βασιλική Κωστοπούλου και ο Αθ. Κοντογιώργης

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, την παρακολούθηση του μνημονίου έχει αναλάβει η Μένα Κλαουδάτου, τα φορολογικά η Σοφία Ρίτσου, ενώ η Τίνα Παναγιώτου έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ετοιμάζει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές στη Βουλή, ενώ γράφει και τις ομιλίες του κ. Στουρνάρα.

Τέλος, οι τρεις νέες προσθήκες στην ομάδα του υπουργού είναι η απόφοιτη Φιλοσοφικής και πρώην συνεργάτιδα της κυρίας Διαμαντοπούλου, Δώρα Τσολάκη, η δημοσιογράφος Ισμαρώ Σέρρα και η Δήμητρα Ψαχούλια που είναι υπεύθυνη για το διαδίκτυο, τις ποσοτικές αναλύσεις και τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ