2013-05-26 14:08:48
Φωτογραφία για Στους Ρώσους η ΔΕΠΑ, μάλλον και ο ΔΕΣΦΑ
«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Gazprom για τη ΔΕΠΑ, ενώ ο ΔΕΣΦΑ είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην αζερική Socar.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Βήμα της Κυριακής», ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής Gazprom Αλεξέι Μίλερ κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα -την τρίτη συνολικά τους τελευταίους μήνες- φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό και ικανοποίησε τα αιτήματα της εταιρείας, ώστε αυτή με τη σειρά της να υποβάλει δεσμευτική προσφορά που να μην απέχει πολύ από την αρχική (900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ).

Σε περίπτωση, πάντως, που λόγω αντιρρήσεων της Κομισιόν, μπει φραγμός στα σχέδια της Gazprom, ο ρωσικός παράγοντας έχει την εναλλακτική λύση της Sintez, η οποία είχε καταθέσει προσφορά ύψους 1,8 δισ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ μαζί.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, είναι πιθανό να καταλήξει στα χζέρια της αζερικής Socar, που στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού είχε προσφέρει περί τα 450 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ έληγε στις 29 Μαΐου, ωστόσο θα πάρει παράταση μέχρι τις 7 Ιουνίου, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, αλλά μεταξύ της έγκρισης αυτής και της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών πρέπει να μεσολαβήσουν 15 ημέρες. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ