2013-05-26 14:04:04
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
Ο Κάιλ Χάινς μίλησε για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, υπογράμμισε πως τα λεφτά δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, ενώ αναφέρθηκε και στην σχέση του με το... ποδόσφαιρο.

Ο Αμερικανός παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μιλώντας στο ΦΩΣ, εξέφρασε την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ για τρίτη σερί σεζόν.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε και στην αγάπη των οπαδών του Θρύλου προς τον ίδιο σχολιάζοντας… «Είναι κάτι απίστευτα τιμητικό».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κάιλ Χάινς:

Πλέον αντιμετωπίζεσαι από τον κόσμο του Ολυμπιακού ως ένα μικρός θεός. Σε λατρεύουν «Ειλικρινά το εκτιμώ τόσο πολύ αυτό. Νιώθω σαν το σπίτι μου και αυτό, ειδικά για ένα ξένο, είναι τόσο μα τόσο σημαντικό. Δεν έχω μεγαλώσει εδώ, δεν μιλάω καθόλου τη γλώσσα και όμως οι άνθρωποι με την αγάπη τους με κάνουν να νιώθω μέλος αυτής της κοινωνίας. Είναι εκπληκτικό αυτό. Να εισπράττεις τόση αγάπη, τόση αποδοχή... Είναι εκπληκτικό να σκέφτεσαι ότι παίζοντας ένα σπορ, μπορείς να αποτελέσεις πηγή έμπνευσης για τόσους ανθρώπους, για μια ολόκληρη χώρα. Είναι απίστευτα τιμητικό!»


Είπες και για του χρόνου ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο...

«Ναι, το ελπίζω».

Με εσένα ή χωρίς εσένα;

«Με εμένα ελπίζω! Αυτή η ομάδα είναι καταπληκτική! Και, ναι το πιστεύω. Αν μείνουμε μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία και να κάνουμε μεγάλα πράγματα για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Γιατί υπάρχουν και πολύ καλοί νεαροί Έλληνες παίκτες που θα αναδειχτούν... Αρκεί να μείνουμε μαζί. Αυτή η ομάδα είναι μια ομάδα με παρόν και μέλλον. Μπορούν πολλοί τίτλοι να κατακτηθούν τα επόμενα χρόνια».

Αν, λέμε, αν έρθει η ΤΣΣΚΑ και σου κάνει μια πολύ συμφέρουσα προσφορά, τι θα κάνεις;

«Τα λεφτά στην ζωή μου ποτέ δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει πάντα να κοιτάς ολόκληρο το κάδρο. Καμία απόφασή μου δεν θα μπορούσε να στηριχτεί στο "ποιος δίνει τα περισσότερα". Θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερα κριτήρια. Τα λεφτά από μόνα τους δεν φέρνουν ούτε την ευτυχία, ούτε την ηρεμία, ούτε την επιτυχία... Δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος για ένα μόνο δέντρο».

Για την σχέση σου με τους συμπαίκτες σου θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα;

«Πραγματικά, η σχέση που έχουμε μεταξύ μας είναι κάτι μοναδικό. Τα μοιραζόμαστε όλα. Ακόμη και τα ντουλαπάκια μας, τα πράγματα μας. Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, από εδώ οι Έλληνες, από εκεί οι ξένοι. Είμαστε όλοι μαζί παντού και έχουμε μια χημεία απίστευτη! Οι συμπαίκτες μου είναι όλοι υπέροχοι. Αυτό που εμφανίζουμε στο γήπεδο δεν είναι τυχαίο. Και καλλιεργείται και εκτός γηπέδου. Υπάρχει απίστευτη συντροφικότητα».

Για τους δύο προπονητές που είχες στον Ολυμπιακό, τον Ίβκοβιτς και τώρα τον Μπαρτζώκα, τι θα έλεγες;

«Ο Ίβκοβιτς είναι ένας θρύλος. Τον ξέρουν όλοι παντού. Ο Μπαρτζώκας είναι το νέο αστέρι που ανατέλλει στην Ευρώπη, καταπλήσσοντας τους πάντες. Το να διαδεχτείς έναν θρύλο, τον Ίβκοβιτς, είναι δύσκολο. Το να πετύχεις ταυτόχρονα αυτό που πέτυχε ο Μπαρτζώκας είναι ασύλληπτο. Το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά του κόσμου! Η πίεση από τους οπαδούς, από τα ΜΜΕ είναι τρομακτική. Το ότι όχι μόνο άντεξε, αλλά κατέκτησε την κορυφή της κορυφής, αποδεικνύει το μέγεθος και την κλάση του».

Γενικά σου αρέσει το ποδόσφαιρο;

«Ναι».

Είσαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

΄«Όχι. Τους θαυμάζω για ό,τι έχουν πετύχει, αλλά όχι».

Α, γιατί εγώ είμαι οπαδός της Λίβερπουλ...

«Κι εμένα μου αρέσει πολύ η Λίβερπουλ. Και ειδικά αυτός ο παίκτης που έχουν, ο Σουάρες. Είναι σκληρό καρύδι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ