2013-05-26 14:14:05
Φωτογραφία για Ελληνικό σπανάκι στον Άρη
Η πρόταση ανάπτυξης ενός αεροπονικού θερμοκηπίου στην επιφάνειας του πλανήτη Αρη διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία, κέρδισε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της ΝΑSA.

Οταν ο Ελζι Κράισλερ Σίγκαρ σχεδίασε για πρώτη φορά το 1929 έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες κόμικ, πιθανώς δεν φανταζόταν ότι ο γκρινιάρης μα καλόκαρδος Ποπάι θα μπορούσε να φθάσει στον πλανήτη Αρη προτού καν ο ίδιος ο άνθρωπος πατήσει πραγματικά το πόδι του εκεί.

Χάρη όμως στην εφευρετικότητα μιας ομάδας εννέα νέων ελλήνων επιστημόνων, η αποστολή «Popeye on Mars» μπαίνει ήδη σε τροχιά υλοποίησης εξσφαλίζοντας την ικανή αλλά αναγκαία συνθήκη για να ταξιδέψει ως εκεί ο χάρτινος ήρωας: το αγαπημένο του σπανάκι φυσικά!

Η πρόταση ανάπτυξης ενός αεροπονικού θερμοκηπίου, το οποίο θα λειτουργεί στις αντίξοες συνθήκες της επιφάνειας του Αρη διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία κέρδισε την πρώτη θέση στη κατηγορίας «Best Mission Project» του διεθνούς διαγωνισμού «International Space Apps Challenge 2013» της NASA.

Στόχος, όπως τον έθεσε η ίδια η επιτροπή της NASA, είναι η ανάπτυξη δομών που θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις προμήθειες τροφίμων υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο παρατεταμένες επανδρωμένες αποστολές στον Αρη.

lefteria.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι κουμπουροφόροι...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι "κουμπουροφόροι"...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ