2013-05-26 14:12:52
Φωτογραφία για Πόλεμος με τους «μαοϊστές» αντάρτες στην Ινδία
Τουλάχιστον 23 άτομα μεταξύ των οποίων και τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου, σκοτώθηκαν χθες σε επίθεση μαοϊστών ανταρτών κατά αυτοκινητοπομπής στην κεντρική Ινδία.

Μια ομάδα πάνω από 200 ατόμων έστησε ενέδρα το βράδυ του Σαββάτου στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πολιτικούς στην περιοχή Σούκμα στο κρατίδιο Σατισγκάρχ. Οι αντάρτες ανατίναξαν μια βόμβα προτού πυροβολήσουν με πολυβόλα τα οχήματα.

Τα θύματα της επίθεσης αυτής είναι στην πλειονότητά τους τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου. Μεταξύ των νεκρών είναι ο πρόεδρος του κόμματος στο κρατίδιο Σατισγκάρχ, Ναντ Κουμάρ Πατέλ ο γιος του και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Μαχέντρα Κάρμα. Σοβαρά τραυματισμένος είναι, επίσης, άλλος ένας πρώην υπουργός του κρατιδίου, ο Βίντια Τσαράν Σούκλα, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Κόμμα του Κογκρέσου κυβερνάει την χώρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά στο Σατισγκάρχ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.


Οι αρχές του Κόμματος του Κογκρέσου ζήτησαν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σατισγκάρχ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του κρατιδίου για ελλιπή μέτρα ασφαλείας παρά τις απειλές των ανταρτών.

Η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου σε εθνικό επίπεδο, Σόνια Γκάντι, καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε συντετριμμένη για το ότι κάποιοι επιτίθενται εναντίον «ανθρώπων που είναι δεσμευμένοι στην πολιτική δράση».

Η ενέδρα στήθηκε σε δασώδη περιοχή του διαμερίσματος Τζαγκνταλπούρ, σε απόσταση 284 χιλιομέτρων από τη Ραϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Οι μαοϊστές αντάρτες δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ινδίας.

*με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ