2013-05-26 20:41:43
Φωτογραφία για Στη Super League και ο Απόλλων με τον Εργοτέλη
Το... θρίλερ της football league oλοκληρώθηκε και σε Ριζούπολη, Ηράκλειο και Μυτιλήνη στήθηκε πανηγύρι για την άνοδο στην Super League! Το 4ο εισιτήριο θα κριθεί στα play off του χαμού!

Το πρωτάθλημα-μαμούθ των 42 αγωνιστικών της Football League ολοκληρώθηκε! Η τελευταία του αγωνιστική ήταν ακριβώς όπως όλες οι προηγούμενες. Με πολλές συγκινήσεις και ανατροπές! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο ημίχρονο υπήρχε 5πλη ισοβαθμία (Απόλλων, Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή), αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ως το 83' του αγώνα στην Μυτιλήνη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο «τρίτος κάτοχος» του εισιτηρίου και σε εκείνο το λεπτό το λυτρωτικό γκολ του Κώτσιου έστειλε την ομάδα της Καλλονής για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια!

Όταν για 41 αγωνιστικές δεν είχε βρεθεί ούτε ένας κάτοχος εισιτηρίου ανόδου λογικό ήταν η τελευταία αγωνιστική να έχει και τεντωμένα νεύρα και... διάφορα άλλα!


Όπως η ανακοίνωση της Παναχαϊκής για «τηλεφωνήματα» από την πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης στους παίκτες της, όπως η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για «φουσκωτούς» κυρίους στο γήπεδο της Καλλονής, όπως τα... μπουκέτα στο Καυταντζόγλειο μεταξύ παικτών του Ηρακλή και του Παναιτωλικού!

Είπαμε το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών στην Β΄εθνική ή football league τα είχε όλα! Όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού τα... καλύτερα τώρα αρχίζουν. Μπορεί Απόλλωνας, Εργοτέλης και Καλλονή να κάνουν πλάνα για την Σούπερ Λίγκα όμως υπάρχει κι ένα 4ο εισιτήριο που θα βρει κάτοχο από τα πλέι οφ!

Ένα μίνι πρωτάθλημα-φωτιά αφού η συμμετοχή ομάδων όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου τα λέει όλα. Η κλήρωση για τα πλέι οφ θα γίνει την προσεχή Τρίτη (όλα τα ματς θα μεταδοθούν από τον OTE TV) και το μόνο βέβαιο είναι ότι για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ακόμη η football league θα κρατάει... κομμένη την ανάσα των Ελλήνων φιλάθλων!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-2

Και με χιόνια και με κρύα «ελαφρά ταξιαρχία»!

Ο Απόλλωνας μπορεί να έπαιξε με την φωτιά, όμως πήρε τελικά την νίκη με 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής και έτσι έγραψε ιστορία αφού επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι αφού άνοιξαν το σκορ από νωρίς με τον Γκούρτσα, γεγονός που έβαλε την Ταξιαρχία με την πλάτη στον τοίχο.

Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας κατάφερε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Τσιλιγκίρη στο 25'. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ιέζουν και με το... καλημέρα του 2ου μέρους ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τον πρώτο σκόρερ, Μανιά να κάνει το 2-1.

Από εκείνο το σημείο η Ταξιαρχία ρίσκαρε, αφού κλείστηκε πίσω και απειλήθηκε αρκετά, όμως την γλύτωσε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του που όποτε χρειάστηκε τον κράτησε ζωντανό.

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Λίτσης, Καραμανλής, Τέλλος, Ρεκλείτης, Βάντερσον, Χοντζάλι, Βασιλαντονώπουλος, Πάμποε, Γκούρτσας.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Διαμάντης, Κύργιας, Δεληζήσης, Ρόβας, Καμαρά, Τσιλιγκίρης, Μανιάς, Κατσίκης, Μπάρκογλου.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ