2013-05-27 13:37:11
Φωτογραφία για Hλεία: Χωρίς ναυαγοσώστες ξεκινά το καλοκαίρι!
Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, αλλά μη φανταστείτε ότι οι ακτές του νομού θα έχουν ναυαγοσώστες. Αυτοί μπορεί να έρθουν κατά το... φθινόπωρο, καθώς οι προσλήψεις καθυστέρησαν να περάσουν ΦΕΚ δύο ολόκληρους μήνες και όλα βρίσκονται στον αέρα παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά επίσημα η θερινή σεζόν.

Κανονικά έως την 1η Ιουνίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και οι ναυαγοσώστες να είναι στη θέση τους. Οι προσλήψεις ωστόσο, πέρασαν ΦΕΚ πριν από λίγες μέρες και ακόμη δεν έχει γίνει η κατανομή των ναυαγοσωστών σε όλη την Ελλάδα ανά Δήμο, η οποία είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις, να εξεταστούν, να εγκριθούν και ακολούθως να πιάσουν δουλειά.

Τι γίνεται ανά δήμο Δήμος Πύργου

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο, ο δήμος Πύργου έχει καταθέσει αίτηση στον ΑΣΕΠ και αναμένει να εγκριθεί ώστε να ακολουθήσει η πρόσληψη των απαραίτητων ναυαγοσωστών για την προστασία των λουόμενων στις παραλίες της Σπιάτζας, του Λεβεντοχωρίου και του Αγ. Ανδρέα.


Δήμος Ήλιδας

Προς το παρόν δεν έχει γίνει πρόσληψη στους δύο ναυαγοσώστες που προβλέπονται για την παραλία της Κουρούτας. Πάντως ο δήμος Ήλιδας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψή τους προκειμένου η παραλία που βρίσκεται στην δικαιοδοσία του να είναι έτοιμη από άποψη ασφάλειας εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου.

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης θα καλυφθούν οι θέσεις των ναυαγοσωστών στην παραλία της Κυλλήνης, η οποία είναι και η μοναδική σε ολόκληρο το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη. Με ναυαγοσώστες θα καλυφθούν ωστόσο και οι παραλίες των Λουτρών Κυλλήνης, αλλά με ευθύνη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή.

Δήμος Πηνειού

Σε ιδιωτική εταιρεία θα αναθέσει και φέτος ο δήμος Πηνειού την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του με ναυαγοσώστες, καθώς οι θέσεις που είχε ζητήσει για την πρόσληψη ναυαγοσωστών δεν εγκρίθηκαν. Ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν στις παραλίες του Αρκουδίου και των Θινών Βαρθολομιού, ενώ το θέμα της ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού.

Δήμος Ζαχάρως

Για τον δήμο Ζαχάρως προβλέπεται η πρόσληψη ενός ναυαγοσώστη για την κάλυψη της παραλίας κατά την θερινή περίοδο. Η πρόσληψη εκκρεμεί, καθώς ενώ έχει σταλεί σχετική αίτηση στον ΑΣΕΠ, δεν έχει εγκριθεί για να προχωρήσει η διαδικασία με την πρόσληψη και την τοποθέτηση του ναυαγοσώστη.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ