2013-05-27 21:44:05
Φωτογραφία για O υιός Ζαγορίτης σε νέες... περιπέτειες, μετά την «καυτή» νύχτα με την Τζούλια!
Ήταν Ιούνιος του 2010, όταν στην πολιτική πιάτσα έπεσε σαν βόμβα η περιπέτεια του υιού του τότε γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη με την εθνική μας... σταρ, Τζούλια Αλεξανδράτου. Οι φωτογραφίες από την «καυτή» νύχτα που πέρασαν οι δυο τους (και η οποία ξεκίνησε στα μπουζούκια για να καταλήξει στο Πολεμικό Μουσείο όπου ο Γεράσιμος Ζαγορίτης υπηρετούσε την «μητέρα πατρίδα»), έγιναν πρώτο θέμα συζήτησης τόσο στις λαϊφσταλίστικες εκπομπές που τότε ευδοκιμούσαν στην ελληνική τηλεόραση, όσο και στα «γαλάζια» στέκια. Για όσους δεν θυμούνται τις μέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο, βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο συνέδριο του κόμματος με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο ο Λευτέρης Ζαγορίτης κατέβηκε ως απερχόμενος γραμματέας, αφού λίγες ημέρες αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

Τα χρόνια... πέρασαν, ο κανακάρης του κ. Ζαγορίτη μεγάλωσε και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Νταντί της Σκωτίας, έπρεπε να αποκατασταθεί επαγγελματικά. Και μπορεί ο πατέρας του να είναι εκτός Βουλής και ουσιαστικά να μην αποτελεί πλέον αναπόπαστο μέλος της νεοδημοκρατικής καθημερινότητας, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται τα πολιτικά κονέ του άλλοτε στενού συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή, λειτουργούν ακόμη στην εντέλεια. Τρανή απόδειξη, το γεγονός ότι ο Γεράσιμος (ή Τζέρυ όπως τον λένε οι φίλοι του στη Γηραιά Αλβιώνα) βρέθηκε ως δια μαγείας στο γραφείο του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου στις Βρυξέλλες, ως επιστημονικός του συνεργάτης. Οι γνωρίζοντες καλά την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ, είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι, πως Ζαγορίτης και Παπανικολάου διατηρούσαν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις, από την εποχή που o πρώτος ήταν το Νο 2 του κόμματος, και ο δεύτερος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Εξάλλου, κοινή τους επιδίωξη εκείνη την περίοδο, ήταν η διαφύλαξη της εσωκομματικής κυριαρχίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα. «Η μεταξύ τους χημεία ήταν απόλυτη. Τα βρήκαν από την πρώτη στιγμή και η συνεργασία τους ήταν άψογη μέχρι το τέλος», λέει ένας από τους ανθρώπους που συζητούσαν σε καθημερινή βάση με τον κ. Ζαγορίτη στη Ρηγίλλης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Η τακτική επικοινωνία του πρώην βουλευτή της Β' Αθήνας με τον Γιώργο Παπανικολάου συνεχίστηκε ακόμη και μετά την αποχώρηση Ζαγορίτη από το πόστο του γραμματέα και την αντικατάστασή του από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Άλλωστε όσοι είχαν την ευκαιρία να συγχρωτιστούν με τον ευρωβουλευτή, είναι σε θέση να γνωρίζουν πως τιμά στο έπακρο τις πολιτικές του φιλίες και δεν ξεχνά όσους τον βοήθησαν στο παρελθόν. Είναι δε γνωστό στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ, πως ο Λευτέρης Ζαγορίτης υποστήριξε ένθερμα την προοπτική συμμετοχής του κ. Παπανικολάου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2009.

Με τα δεδομένα αυτά, κάθε άλλο παρά έκπληξη θα πρέπει να αποτελεί η επιλογή του να εμπιστευθεί στον Γεράσιμο Ζαγορίτη και να των συμπεριλάβει -εδώ και λίγο καιρό- στην ομάδα των συνεργατών του. «Ξέρει ο ένας τον άλλο πολύ καλά και γι' αυτό δεν ήταν δύσκολο να ταιριάξουν τα χνώτα τους», σημειώνει κοινός τους φίλους. Ο υιός του πρώην γραμματέα, ασχολείται με την καθημερινή δραστηριότητα του κ. Παπανικολάου στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, προετοιμάζοντας μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του γραφείο του, τις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις που καταθέτει είτε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, είτε στις επιτροπές που συμμετέχει.

Υιοθετεί συνήθειες ευγενών και πλουσίων

Αν και η εμφάνιση (αλλά και τα... παρελκόμενα) του Τζέρι και της Τζούλιας χαρακτηρίστηκαν από τη μεριά του περιβάλλοντος της οικογένειας Ζαγορίτη ως αποτέλεσμα της νεανικής του παρόρμησης, εντούτοις, τα έργα και οι ημέρες του νεαρού, καταδεικνύουν μια έμφυτη τάση του στην καλή ζωή και τα... μεγαλεία. Είναι χαρακτηριστικό, πως στη διάρκεια των σπουδών του στη Βρετανία, επιδιδόταν στο αγαπημένο σπορ των Άγγλων ευγενών και «γαλαζοαίματων». Ο λόγος για το πόλο (τη γνωστή παραλλαγή του χόκεϊ με τους παίκτες να αγωνίζονται πάνω σε άλογα εκλεκτής ράτσας), το οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει το αγαπημένο σπορ του Γεράσιμου. Μάλιστα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη σελίδα του στο facebook, θα δει πως το παλικάρι έχει... ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα, αφού φιγουράρει σε φωτογραφίες κρατώντας τα τρόπαια που κερδίζει με τις ομάδες που αγωνίζεται (οι οποίες πέραν του ίδιου αποτελούνται από καλούς του φίλους από το εξωτερικό). Φυσικά, η συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που συμμετέχει, λαμβάνουν χώρα σε βρετανικό έδαφος, όπου και πραγματοποιεί ταξίδια-αστραπή από τη βελγική πρωτεύουσα. Ο... πολιτικός του προϊστάμενος μάλιστα, δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση σε σχέση με τις αθλητικές υποχρεώσεις του Γεράσιμου Ζαγορίτη, αφού του δίνει τις απαραίτητες άδειες τόσο για τις ημέρες των αγώνων, όσο και για να προπονείται απερίσπαστος.

του Θανάση Φουσκίδη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ