2013-05-31 01:04:04
Φωτογραφία για Οι ανάγκες αυξάνονται, το ίδιο και η αλληλεγγύη...
της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στην αρχή όλες οι προσπάθειες για συλλογή τροφίμων στο Ηράκλειο ξεκίνησαν με δειλά βήματα. Όσο όμως περνάει ο καιρός η ανάγκη για συγκέντρωση τροφίμων μεγαλώνει και δυστυχώς... και η ανάγκη πολλών οικογενειών για στέγη. Οικογενειών που ξαφνικά βρίσκονται στο δρόμο.

Μέσα από το Facebook και εθελοντικές ομάδες (όπως μεταξύ άλλων το Give και το Σκουτελικό) που έχουν αναλάβει εθελοντικά να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη καθημερινά ξεδιπλώνονται πολλές ιστορίες και συναισθήματα. Ιστορίες που δεν αφορούν όμως μόνο αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά και αυτούς που προσφέρουν από αυτό που δεν περισσεύει.

Και σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν όλοι μεμονωμένα ή και πιο οργανωμένα, μέσω συλλόγων. Αυτές τις ημέρες μια τέτοια προσπάθεια συλλογής τροφίμων έχει ξεκινήσει ο μη κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΙΤΕΧΝΟ», στο Ηράκλειο.


Σε ανακοίνωσή του που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε φιλανθρωπική δράση για να βοηθηθούν πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Όσοι μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας κλπ) και είδη – καθαριστικά σπιτιού.

Όλα τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην ομάδα GIVE, με σκοπό να δοθούν σε οικογένειες που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Το μέλος του Δ.Σ συλλόγου κ. Νίκος Δαλαμάγκας μιλώντας στο MadeinCreta είπε ότι το «ΔΙΤΕΧΝΟ» μπορεί να είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος με σκοπό την προώθηση των τεχνών και της τεχνολογίας, και το συνδυασμό αυτών, στο ευρύτερο κοινό με στόχο την ενεργό ενασχόλησή τους με τις τέχνες και την τεχνολογία, όμως αποτελείται από ενεργούς πολίτες που αντιλαμβάνονται πλήρως αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

«Στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία ο σύλλογος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών. Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες αλλά είναι πάνω απ’ όλα ανθρωπιά.

Για αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε όλες τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη. Και να προσφέρουμε. Ακόμα και ένα κουτί γάλα που γνωρίζουμε ότι δεν περισσεύει στις οικογένειες είναι σημαντική βοήθεια για κάποια άλλη που δεν έχει καθόλου. Κατόπιν συνεννόησης τα τρόφιμα θα δοθούν στο Give που φροντίζει πραγματικά δεκάδες οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ